thainudels till kvällsmat.

på vägen hem från jobbet satt en farbror och tittade ut, i buskarna på sankt hans backar. han log. han verkade nojd. han var en mycket söt farbror. varför man sitter och ler på en bänk inne bland buskarna om man är söt liten farbror , är och förblir ett litet mysterium.

sambal oelek skvätte upp på min tinning, och jag tackar tjänstgörande i himmelen för att mitt öga skonades.

nu ska jag se nästa avsnitt av gossip girl. i morse innan jobbet hann jag precis se ett avsnitt innan cykeln kallade.
jag älskar att vara fängslad av serier. serier är ett smart påfund.

[f] läste om uppfinnare i damernas värld. vad ska jag uppfinna?

milk, milk, malmä

jag har hårfärg på öronen, och på armen. och i håret såklart. därav namnet hårfärg.
helst ska det inte bli ngn märkvärdig skillnad, bara (om möjligt, höhö) mer glans och jämnare ton.
jag fick rådamp på jobbet igår i ett av provrummen. såg min hårfärg bakifrån i spegeln och tänkte på en tiondels sekund - nu får det bli liten ändring!

idag har jag ledig dag och hade tänkt göra två stora utflykter,men klockan är redan elva, så det är tidsmässigt kört, och jag irriterar mig lite. istället får jag idag ta mig till malmö m linnea, fixa ärenden över internet, och räkna tontals med matte och handla mellanmjölk till kaffelatte.

jag är nöjd med gårdagkvällens utebio på mejeriet. "milk" med sean penn och han den snygge i amerikanska filmer - ni vet han som spelar rika kompisen till spindelmannen. ah.
dessutom kom ju axeman och max friberg med bror helt oväntat dit också, så win win för mig, med tanke på att linnea var där.

[f] hårfärg - ur

franska, finn och freja

panne - för att en jag inte diggar asmycket (konstig typ)  vill "passa på att byta nummer".
och för att fler och fler i min ålder får barn, och själv har jag knappt slutat kalla mig själv barn.
dock fick flickan heta Freja - ett namn helt i min smak :)

och så var det najs som fan att ha elna på kvällsmiddag, och efter häng-out hos mårten med vänner.

nästan hela dagen har varit i franska språkets tecken. med fransyska vid sin sida i sex veckor kommer syrrans franska bli fucking superb och utklassa mig med hästlängder. tusan. fast jag fick öva mig jag med.

och efter många år av flummiga funderare har jag äntligen fått veta den sanna myten om Jätten Finn. tydligen så är den stora boxen i kryptans mitt tillägnad nån biskop och alltså inte jätten Finns begravningslåda. jahap.

[f] panne - panik

idag fick jag på fem minuter reda på hela sivs sjukdomshistorik, se blåmärken, och höra anekdoter om barn och barnbarn. jag känner inte siv.

nyss spanat på musikalfilmen Chicago. det var många år sedan sist, men den är bra!
jag och mamma har lagat spenatpasta. mamma somnade till filmen - som alltid. vad är meningen med att glo film om man ändå missar slutet? I don't get.

Idag inhandlade jag mig en ny strömsladd till min laptop, eftersom fucking ordinariesladden bara gett upp, helt sonika. sexhundranågonting kronor senare satt jag nöjd i bilen med mamma på väg tillbaka hem.
imorn ska jag biopsi:a mig lite. nothing real serious, men jävla bull att behöva stanna över natten i sjukhusblocket. dock kommer lasagne att ingå som kvällmat och något annat frestande till sjukhuslunch. nice. känns som att man tjänar storkovan när man bjuds på gratis föda. och kycklingrätt. kommer säkert ligga en hel tjuga på tallriken som jag sparat in och istället kunnat lägga på min nya strömsladd. sparsam är smartsam, eller hur det var.

pappi ska till Dover och glo på flygplan à la Blériot.  mojjan och jag stannar i svea rike och håller ställningarna och om mindre än enn vecka trillar lillsyster in från la France. Nice som faaaan.  Hoppas hon kan mycket franska och speciellt fula ord. så kan hon lära mig. fula ord vill man alltid kunna först i ett nytt språk. så att man kan dem om man skulle råka höra dem. minns när jag hörde fuck för första gången efter att ha fått det förklarat för mig. Knull. oj, det var hårt. det var svårt.

[f] blir arbetsfri hela veckan. mamma bjuder på te.


svettmustasch och allmänfrusen, av helt känd anledning; men skulle kunna bli mycket intressant fall för svettfas-forskare, eller?

jag svettas. jag fryser. men biter ihop. men förstår ingenting. kan plötsligt, min ringa ålder till trots, förstå hur det känns att vara i övergångsperioden - klimakteriet. fast kanske ändå inte. vad övergår jag till? eftersom jag är alldeles kall har jag berett mig en kaffe latte. men kaffe brukar å andra sidan få mig överhettad på sånt där störigt svettsätt (kanske bara jag som känner till. kaffe till frulle funkar inte. då blir jag panikvarm och får panne). jag är förvirrad. men svettmustaschen ligger på plats på överläppen. jag och min förbannade svettmustasch. normala killar och tjejer svettas under armarna i första taget. på mig droppas det över överläppen först, och under underläppen i fas två. armhålesvett har jag inte förrän typ fas sju eller åtta i svettningsförloppet. but you people, who know me - jag har mitt grepp. peace-tecken på sidan och vips, så är över- respektive underläpp torr igen för stunden.
när jag stampade in efter jobbet, fick jag i min frossa kasta av mig kläderna (nej, det är inte kallt ute, men mulet och grått), klä på mig flanellbyxor och hoodtröja, men i svettens hetta är tröjan nu av igen, och jag smuttar på mitt kaffe. jag är och förblir förvirrad, konfunderad, svettig, kall och varm.

[f] blir det något spännande av denna lördagkväll måntro?

tennislycka och syltsorg.

Nu tittar solen inte fram lika mycket längre. Mer en mulen touch, så att säga, och i ärlighetens namn precis vad mitt solstinga huvud behöver. Jag och Amanda spenderade morgonen på kvarterets tennisplan, men prima rackets, men kanske mindre prima spelande. Måste varit bollarnas fel. Två av tre trasiga vid avslut. Men vafan. För att vara första dagen i tenniskarriärerna är vi väldigt stolta. Sen har vi firat med picknick i stekande sol på Sankt Hans Backar. Det var myspys. Fast varmt som fan.

Jag smakade på mina krusbär och kom fram till att de var perfekt mogna för en sylt. Likaså var mina vita vinbär och i ca femton minuter plockade och plockade och plockade jag, tills busken var tömd på krusbär, och vinbärsbuskens sista bär ensamt hängde lite löjligt på enstaka grenar. Här ska det vankas syltkokning - och hej vad det går! Men jag, mitt nöt, körde först krusbären i matberedaren, vilket krossade de små fröna (resultat: "hm, skum stank"). och jag, mitt andra nöt, kokade vinbären utan uppsyn tills den blev ledsamt brun med en lite frän doft (resultat: bränt, brunt, sorg). Så av resultaten att dömma är jag nu både arg, ledsen och sårad, och kommer under lång tid framöver äta köpesylt, i sorgen och tankarna på all den kraft jag lagt till ingen nytta, på att tillreda bär-röror, som ändå bara smärtar mitt hjärta.

Kanske finns det en anledning till att denna sommarkväll till trots få gosa ner sig i tv-soffan och titta på film, helt utan dåligt samvete. Det hade varit fede-najs - och till detta skulle jag då inmundiga min hemlagade gazpacho som står i kylen på extra kylning. Sedan eventuellt avsluta med en bit choklad och lite sömn. Till helgen väntar intense working, vilket - tro det eller ej, ska bli asball.

 heja lindex :-P

[f] gotta go eat some chocolate and grieve. and titta på a film. häpp å hoj


jobb jobb jobb. film.

när katten är borta dansar råttorna på bordet. eller, när högsta hönset går på semester behövs icke oroas över om råttorna sitter stilla. dear workplace, you've seen some action today. jag och min bästaste kollega anna kempe har varit i snabbaste gasen hela dagen. sådär så att man inte känner hunger eller ro. bara hög puls och målinriktning till tusen. och vi hann mycket. nu är det bara...ännu mer att få klart. och alla oförberedda uppdrag som dyker upp längs vägen.

sitter vid tv:n med vattenmelon, och ser på film, trots att jag är mästertrött. det blev väärldens mysigaste middagstillställning igår hemma i ekestad med martin, ida, mamma, pappa, amanda, nina, elsa och amandas david. thaigryta och marängtårta. kvällste och ganska sent läggdags. mycket tidig morgon idag, och låång tågresa ner till jobbet i lund igen.

på facebook väntade inte en endaste ny händelse. nån enstaka kommentar om någon annans foton. boooring (som elsa, 9 år skulle sagt).

[f] unbreakable (filmen)

[f] in malmö big town

hos amanda bjuds det på sushi. hos amanda bjuds det på kanelbullar och andra snacks. vi ska se på film och myspysa. dessutom ska vi prata om allt mellan himmel och jord. dessutom har jag språkat med amandas pojkvän david - för övrigt mycket trevlig av det lilla samtalet att dömma (för att inte tala om alla goda ord från amanda, men nu har jag det bekräftat på eget bevåg). jag har också lyckats få tag i axel-nyblivet-evigt-upptagen, och ska sno till mig en heldagsdate i malmö big city imorgon, då jag lämnat ungarna på dagis (läs lämnat amanda på bankjobbet) och druckit mig en stark kaffe (läs latte latte latte).

på tal om kaffe har jag funnit en artikel i en mycket väl ansedd tidning som avslöjar ytterligare bra effekter av kaffe (förutom uppiggnande och allt det där). cancerrisk sägs minska med många procent vid dagligt intag av tre-fyra koppar. däremot i en annan välansedd tidning står det om kaffets koffeins dumma egenskap att stanna kvar i kroppen läänge och alltså störa den goda sömnen långt in på natten och att dagens sista kopp ska inmundigas före klockan fyra på eftermiddagen för god sömn (och vidare även bättre allmän-livs-prestation). by the way har koffein endast koncentrationsökande effekt om man redan är pigg och är alltså inte särskilt fokusförbättrande om man inte fått en vettig timme sömn ändå.

jag ska spontanåka iväg till göteborg, har jag precis beslutat. det ska bli liseberg och annan götet-sightseeing med familjen amanda, och sen en eventuell halv-week-end i båstad- the city of crimes (eller inte).
najs som fan efter att ha "deppsolat" i en halv vecka alldeles ensam på stekhet veranda med irriterande flugjävlar. 
leve liseberg, leve kortkort semester som det faktiskt blir något roligt av i slutändan.

[f] måtte mikaela ta det cool på andra sidan atlanten, so that nothing bad happens

regn sol och guld i mund

efter 25-35 grader i flera dagar var det underbart att cykla i regnet igår. solen var borta men värmen var kvar. hade ingen jacka med till jobbet, men sörjer inte. ljuva sommarregn. 
mina två semesterveckor  har till hälften passerat och jag pausade med en jobbsöndag. faktiskt smärtfritt, och ganska behövligt. (trodde aldrig att jag skulle erkänna mig som en arbetande typ)

nu är det en vecka kvar på arbetsfri vecka, och jag vill hitta på roliga ting. kanske åka ngnstans? men var? måste ju också ha någon med mig och någonstans att bo.  to be continued. någon med idéer?

ska avsluta min seeega långfrukost nu (kl 10.57) och kila till malmö. kanske införskaffa något festligt plagg, och sen tas på suchidate av lovely amanda. hon har dessutom flyttat in i ny fräsch lägenhet vid david halls torg, så den ska det festas på också.

[f] accompany me

nakenfis ch sol i sinne

Det är 27, 5 grader varmt i skuggan, och jag har nakenfisdag (igen) för mig själv ute på landet hos mamma och pappi. Dvs bikinitrosor, och emellanåt även tillhörande BH, men den åker av och på alltefter hur molnen rör sig på himlen. Mest sitter jag under parasoll och räknar matte, tar banan-paus och gör andra små onödiga avstickare från matteräknandet. Det planerade motionerandet har det inte precis blivit mycket av. "Det är nog fär varmt", och "matte måste ju räknas". En riktig slapparvecka. Syrran jobbar, likaså moren, men pappi, som är ledig, har nästan ännu mer för sig. Han är upp över öronen förtjust i sitt nya sjöflygplan, och hela kvällen igår ägnade vi åt att simmandes förankra "Cuben" en bit ut från stranden för att inga kids skulle få för sig att vandalisera under natten (man vet ju aldrig). Nu är han uppe i luften igen och "känner efter" hur den uppför sig.
I källaren står flädersaften och drar, och jag är snart redo att tillreda nästa sats. Sommar I love!
Dessutom har jag nu lärt mig spela ett jättesvårt (?) barréackord på gitarr (fast det låter fortfarande horribelt)

[f] flether-saft, Here I come