budgeten kommer inte hålla..

Idag vaknade jag tio, och ville egentligen sova vidare, men eftersom jag gick och lade mig klockan tio, och hade en värd ute i koket, sa var det dags att ga upp. Jag stekte mina egna tva frukostpannkakor av den tjocka fullkornssmet som fanns kvar, och laste en och annan artikel i morgontidningen (och jag som inte ens laser den svenska..lite forvanad sjalv faktiskt), en och annan sida i min lilla Sydney-guidebok fran flygplatsen, och sen kladde jag mig i jeans och linne. Lisa tog mig till ett outlet-kopcenter for att hitta lite mer klader, eftersomjag kommit pa att jag ju smutsar ner allt pa mindre an en halvtimme, (sa forestall er vad mina klader luktade nar jag kom hit efter att ha trängts pa nattklubbar med överfulla ölglas omkringvandrande..). Sa idag har jag plotsligt blivit 120 $ fattigare (mer an 700SEK.) fast da fick jag visserligen fem trojor, en kjol, en skjorta, ett par guldiga (mikaela!) finare flipflopsandaler och skjorts. Hade jag inte varit pa resande fot (dvs fucking fattig) och med tidsbegransning innan vi skulle hamta ungarna efter skolan, sa hade jag latt kunnat kopa massor med grejer!! Det fanns altl fran billiga sommarklader till dyra marken och varmare klader/skor! OCH vi passerade IKEA pa vagen dit - Home sweet home. Kanske borde åka dit och kopa Kaviar om jag trottnar pa den typiska Aussiefrukosten (tjocka pannkakor eller rostebröd med typ jordnotssmor eller dylikt.

Under eftermiddagen har jag suttit ute i solen och läst pa om mitt Sydney i LonelyPlanets guidebok. Maste hitta billiga grejer att underhalla mig med under veckan. Jag har dukat bordet och satt pa pastavattnet nu medan Lisa tog lillkillen Liam till karaten.
Gotta go. (jag har kopt lite halvlångärmade trojor sa jag kan skydda mig fran eventuell solbranna eller kyla..och slippa visa alla mina mystiska blåmärken..EMBARRASING!)

Borde ga pa gratismuseum imorn..! innan jag ska passa ungar (de ar tysta och snalla, kommer bli en enkel match)
[f] bettah make up my mind, what to to, where to go.
Har fresten ett nytt nummer som nu kan (ska!) messa mig pa: +61406257991)


En vecka efter ankomst i Synd-ney

Sex, Drugs n Alcohol, fast ta bort drogerna, sa har du hostelets tema/stamning. Eller..tema:fest!  Det har verkligen varit roliga dagar (och natter) pa HCB hostel inne i centrala sydney. Fest varje kvall sedan jag kom utom en kvall da vi somnade nio allihop, sa redan efter en dag var jetlagen borta (jag var ju trott for att jag bara sovit nagra fa timmar per natt ju!!)
har delat ett sexmannarum nu i fem natter, med betoning pa man. jag och bara killar, och grejer overallt, men mysigt och socialt. Manga svenskar pa plats, och aven tyskar hollandare och britter. Har inte traffat manga akta australiensare - ngn gang pa ngn klubb nar det inte varit mitt i veckan. Livet blir lite val galet a\nar man traffar nya manniskor varje dag och det varje kvall e ngn ny fest pa gang eller ngt arrangemang som involverar backpackers och deras goon. Och det trottnas ju inte heller eftersom folket byts ut lite da och da.
Soren fran Aarhus i danmark sa redan efter ett par timmar "det e goon som galler har", och goon e det billiga bag-in-box-vinet som e for fult for a kallas vin. Ibland smaksatt av de mest knasiga grejer, men jag skulle nog saga att det e likvardigt med vara tetraviner 'rebenshoppen", fast annu billigare.
Jag har tillhort en grupp ett par dagar, inkluderande de tre stockholmska killarna som nastintill gar pa toa samtidigt (trevliga, men gaanska sa privata och valdigt stockholmiga och stereotypa svenskar med blonda nyllen och ponytail - men sota likval), och (fransk)kanadensaren Francois, i min mun "Frankyboy". Vi har haft en snygg tourleader kille som hjalpreda och guide, och hittat pa en del grejer, utflykter, kak, med mera..
Av alla de one/two-days-kompisarna som jag faktiskt klarat att ragga upp nastan helt sjalv (okej, mest kvallstid,) sa har jag lekt mest med SanDiego-bon Scott, for mig "Scottyboy" (saklart!) och the canadian.
amerikanaren var den typiska amerikanska unga killen - pratade snabbt som fan, amerikansk humor, two years in law school. och hela koret.. haha, fast fantaaastiskt rolig och trevlig.
Har faktiskt inte hittat sa himla manga tjejkompisar pa dagtid (nattetid e det fan folk overallt) - ngn som jag gick pa marknad med ngn dag och en brittisk bakis tjej i matsalen en morgon, som sag medfott bitter ut.
Folk har e himla vänliga, fastan de sakert har traffat hundratals storiga backpackerknappisar. Jag och frankyboy har tillexempel fastnat i slang med affarsbitraden under jattelang tid, vilket jag verkligen aldrig skulle hinna med pa jobbet i Lund.
I tisdags var det raka vagen ut pa nightclub som gallde, med en gratis drink till tjejer och en gratis drink/ol till alla, och ca 15-20 per ol for backpackers fran hostelet (dvs alla).Torsdagen var alla hjartans dag-firande pa schemat, och verkligen fullt ut. Med liter efter liter av bål, lite lekar, socializing, och sen shaka butt. Vad jag gillar e att man har en garanterad efterfest pa hostelet narhelst man trottnar pa utestallet, for folk sitter i korridorbalkongerna och roker och pratar natterna i anda, och eftersom alla e mer eller mindre i samma sits, resande och ensamma, sa e det helt okej att bara joina, utan att man behover intruda i ngns gang. ME like a lot.
Jag har ocksa fatt mitt forsta lilla jobb: ska vara barnvakt pa tisdag om tva dagar. 12$/h (ca 70sek) sitter fint!

Nu maste jag nog vara artig och hjalpa med mat eller ge lite presenter eller sa. Har idag kommit hem till den familj som jag ska bo hos i ngra dagar (eller langre..) Skont att kunna tvatta, eftersom ALLA mina klader luktar ol eller e jattesmutsiga efter forsta veckan, skont att sova i en rena och frascha lakan, och att ha egen dusch (och pool - det ska bara titta fram en liten sol).

[f] tangentborden här har egna tangenter for mina [ resp ] . Kanns trevligt!

Dear God, I'm hot!

I singapore e luften mycket fuktigare an hemma, sa nu star jag har vid en gratis-data och har typ panik i kroppen efter att inte ha statt uppratt pa miljarders timmar uppe bland de vita molnen. Lite halvt korvliknande tår, flyplansmat i magen och klibbigt varre.
Ska bara sta har i singapore i 45 minuter till innan jag ska boarda samma jevvla plan igen, drygt att tomma pa alla sina grejer och sen packa in igen.
 
I frankfurt var det traakigt!! Om det e trakigt att vara ensam pa en flygplats i 6 h sa ar det cepemycket trakigare att vara ensam pa en stendod flygplats! Jag hittade en McDonalds som jag dissade, gick in genom alla sakerhetssparrar (blev lite misstankt), kom innanfor och insag att det inte fanns en enda bulle att kopa pa insidan! Sa jag fick ga varvet runt heeela flygplatsen, ata pa McD, och sen igenom proceduren igen.. oops nu gar internetdata-tiden ut, Hores!
[f]

Snart bär det av..

jag sitter hemma i Lund igen. Mamma körde ner mig i eftermiddag och ska hjälpa mig att packa och städa här hemma! På söndag åker jag iväg, och samma eftermiddag ska det flytta in en annan tjej här, så det blir till å tömma alla ägodelar och garderober..
Jag har varit i Ekestad några dagar och fixat med lite papper, sytt upp ett par jeans och provat en massa somriga kläder som är spekulanter till packningen, och nu ska jag bara prova ut mina favoriter bland klänningar, skjorts och dojjor, och dessutom lyckas trycka ner dem i ryggan som ska bli mitt hem framöver.
Jag har skaffat resdagbok nu. (
www.resdagboken.se) och har smeknamnet Frejdo, (som jag fick av min kollega Johanna för längesen efter att hon och hennes pojkvän funderat ut fiffiga Sagan om Ringen-lika namn till alla på Lindex, med andra ord tänk Frodo)
Så om jag inte kommer hinna (läs orka) lägga in allas mejladresser i resdagbok-uppdaterings-listan så är det bara att söka efter mitt alias för den som vill och läsa om mina rackartyg. (Ska jag tala sanning så kommer jag nog inte skriva om rackartyg på en sida som mamma och pappa kan läsa hehe, däremot så skvallrar jag nog om eventuella rackartyg här på bloggen istället.

Idag fick jag spruta på mammas jobb av en av hennes kollegor. Kollegan var en mycket mycket rar sköterska som verkade tro att jag var väldigt sprutovan/-rädd och lugnade mig med att be mig ta djupa andetag, vilket jag gjorde - dear lord - för full hals som gravida kvinnor -, eftersom jag ju trodde att detta var nödvändigt vid just det vaccinet, för upptagningen av det i kroppen eller något liknande. Missförståndet var väldans lustigt. "Såja, det är snart över!!"
Sen hade jag och mamma lite lattjo i ett av rummen på Hospice med en synth och alla dess inställningar av trumbeat och ljud. Egentligen skulle mamma leda sin kör på jobbet, men det kom bara två, varav den ena inte sjunger utan vara administrerar och skriver låtordningar, på de låtar som tantelantorna valt ut. Emellanåt hörde man mamma säga "usch, vilken tråkig låt, den får någon annan kompa på" och ett tu tre så sjöng mamma svensktoppssatir på en annan av de utvalda låtarna. Mycket underhållande, fastän kanske lite taskigt mot tantelantorna som valt ut körlåtarna. (Gött att se mamma rak på sak, och kul att vi kunde jamma bort lite tid istället för att köröva! Mamma har nog lite kass diciplin i sin "kör" - och på sig själv som ledare ha ha)

Imorgon kväll vankas det lite oxfilé-middag med familjen och lite goda råd från mamma - "Nej, jag ska inte bära främlingars väskor genom knarktullarna", "Nej, jag ska inte klappa fåglar eftersom dessa kanske har sjukdomar"  VARFÖR SKULLE JAG? Mammas råd är roliga!

På lördag så är det förhoppningsvis inte alltför mycket att göra innan resan, det ska nog vara färdigstädat och packat då, så jag tänkte att de jag känner gärna får komma hit på lite "fest" eller komma redan på dagen om de är upptagna på kvällen. Pinsamt nog kommer jag nog inte kunna bidra med så mycket, kanske lite chips, och eftersom jag ska flyga på söndagen och lämna hemmet rätt så tidigt så kommer jag nog inte allnighter-festa järnet, men ni andra får gärna! Kan ju kanske vara roligt att gå ut sen? Så BringYourOwn och kom! Alla jag känner som vill ge mig ett råd eller två och låta sig kramas adjö är välkomna! (Don be too late please!)

[f] Lördag rimlig tid it is! I'm probably home all day!

en lillkille skrek "Hej Sexy" till mig på cykeln häromdagen - tss

idag är det dags att åka hem till mamm å papp för att vara social, packa lite grejer, sy upp ett par jeans, och se om det är något som ska fixas innan resan. Dock måste jag först cykla ända bort till jobbet med en shake'n'bake -mjuk pepparkaka, som skert smakar sådär, och som inte heller ser så inspirerande ut.. Kanske borde köpa lite vanligt godis på vägen, allt för att jobbarkompisarna ska ha ett glatt och gott sista minne av mig (eller nåt..)
Och i veckan sen ska jag hinna megastäda och packa ihop typ alla mina grejer.. Bouaää, känns lagom inspirerande det med. Känner mig konstigt stressad fast har ändå tid, men känner liksom som krav på olika grejer jag måste hinna med, och grejer som jag VILL hinna med, och samtidigt vill jag tillfredställa både mig och alla andra. gah, livet e la för jubbitt ..

Igår hade jag en såndär jättebra dag där allt går i ett. Vaknade av att axel ringde och väckte mig klockan elva (vilket var väldans tur eftersom jag ju skulle luncha med honom, Olle och Mange i stan klockan tolv (ja, jag kom sent). Jag trixade iordning mig lite snabbt, strosade mot bussen och hamnade på Ebbas med mina kära boyz. Sen bar det av till nästa fik  - Emmas - (då tänker man ju kanske oftast att jag träffade nya människor där, men nej, fortfarande med Axel, Olle och Mange - Axel skulle käka mer mat, och vi andra fikade lite).
Vi skildes åt och jag och Axel åkte med grejer från solrosen till Maud, och sen till Axels nya place på Tuna, och lite senare på eftermiddagen gjorde vi faktiskt den utomordentligt trevliga rutten till SYSAV på Gastelyckan för att oåtervinningsbart-återvinna en säng.
På OKQ8 tvättade vi bilen på såntdära lustigt maskinsätt, och sen skulle jag till MakeUpStore på min fölsedagspresentkortslektion.
När jag kom ut därifrån var jag glad och snygg och fattig, och sneakade mig till Amanda i Malmö på en barnbiljett (som alltid), för att ha lite last chance gathering med flickorna Moritz, Ida, justus, Arvid och sen även Jonathan.
Mycket trevligt.
Var hemma ganska så sent.  Och då ringde SOFIE! Ända från NewZealand! Yeehoow. Talked for an hour Plus. Ska bli fetekul att dela en månad med henne in bigAsia. Och förhoppningsvis kan jag komma över till henne på NZ också.. Det dumma är bara att de har satt nya Zealand för långt ner på jordklotet. Skulle vara mycket mycket bättre om det landet befann sig lite mer i jämnhöjd med Aistralien (som jag pronouncade som kid) så skulle det inte kosta riktigt lika mycket för flygbiljetter länderna emellan.  (tacka vettja Pangea, där allt satt ihop, så kunde man ju bara ta tåget till vilket land som helst, utan att behöva korsta stora hav)

Må Gott
[f] may the dry "mjouk peppercaka by Ica"-cake not cause them dehydration