savannah conclave

conclave: "a confidential or secret meeting"

I helgen var hela GRSP-gänget äntligen samlat i savannah på Mariott Hotel.
Helgen bestod av mycket regler och tråkföreläsningar om att man ska undvika att bryta mot regler och lagar (no shit?), och en massa presentationer av viktiga människor som gjort att vårt år i Georgia är möjligt. tack tack!
Sen övades det inför lördagens talangjakt, och två mellanbra grsp-sånger tränades in, för uppträde vid middagsceremonins öppnande.
Alla studenter bodde hemma hos olika värdfamiljer runtom i savannah, och mitt värdpar var fanastiskt trevliga!
Helgen var verkligen underbar. På lördagen fann vi verkligen varandra, och med jättelyckat disko på lördagkvällen, då alla kom till sin rätt, kändes det superduper bra att vi snart ska ses igen (när min rotaryklubb ska hålla i helgträffen om två veckor).
Rätt många hade nationaldräkter. Inte jag, men jag uppskattade verkligen att se alla andras dräkter och klädnader. Allt från skotska kiltar, norska/svenska folkdräkter, till colombianska kjolar.
Det är dock synd att inte någon annan grsp-student bor på min skola. Det hade varit kul att kunna hänga mer med dem, men jag får väl helt enkelt ta reda på vem som bor närmast, och bonda med de i närområdet och atlanta city.

GRSP 2010-2011:


Svenskarna (nästan alla tolv):




Längtar såå till nästnästa helg.
Svenskarnas framförande under talangjakten var lyckat! Vi tågade in sjungandes nationalsången, sen dansade vi ronjarövardotter dans sjungandes rövarsången (weeeii jää), och sen två korta nummer från pippi långstrump och emil i lönneberga. Käckt avslut efter applåderna: "thank you for the music"..



rövardans:


[f] Love y'all!

boot camping

Igår kväll var jag på bästa träningspasset ever! (tur att jag var i någorlunda form inför terminen, för det kommer bli jobba av framöver). Kickboxing 1 timme, och sen direkt efter det abs 30 min. Kändes som lumpenträning (vad jag i alla fall kan föreställa mig, erfarenhetslös som jag är på just den punkten), men så otroligt pepp tant som höll i det hela.
"Don't you dare stopping when I'm talking!" "This ain't over yet!!" etc. - och samtidigt var Mary den mest positiva afrokvinnan gruppträning någonsin sett! Jag flinade mellan varje kvidande situp, och uppercut, och energin flödade i rummet. När passet var över vågade inte någon lämna rummet, eftersom det liksom var underförstått att man skulle stanna kvar på nästa pass (abs) också.. "Where're you think you're going girl?!" så fort någon knubbis eller oknubbis ens funderade på att gå på toa/dricka under passet.
Imorse gick jag dessutom på 1 timmes boot camp klockan.... 06.15  !! weheeej. Jag är inte morgontidig precis - men nya vanor växer som på träd här, och hellre goda vanor än dåliga, så det är bara att bita ihop. Värst med att stiga upp på morgonen är den låga temperaturen utanför täcket. ACn fungerar minst sagt utmärkt. Måste köpa mig ett par rejäla mjukisbyxor snarast om jag ska överleva utan smärre frostskador på benen. Slutsats: Skjorts värmer varken fötter eller vader.
 Så här ser förresten mitt lilla rum ut:



 


fancy - jag vet..
Detta är av de bättre inredda rummen av de utbytesstudenters jag sett. Man får helt enkelt pynta med vad man hittar gratis, eller kan låna eller köpa för minsta möjliga penning.

[f] faktum: träningsvärk indeed


pool party

I helgen var jag tillbaka i Henry County, hos familjen Curry, och på Pool Party hos Michelle Deraney med större delen av klubbens medlemmar. Det var en mycket trevlig tillställning, med poolbad, drycker, sydstatsdelikatesser och enorma mängder tigerräkor (jag är fortfarande i postchockstadiet).
Igår (söndag) hängde jag med Currys till kyrkan, som vilken vanlig söndag som helst för dem, och sen lagades det hamburgare en masse med hela tjocka släkten.

Henry County Rotary Club pool party aug 21, 2010

Idag på Henry County klubbmötet träffade jag cancerdrabbade Sarah Barr (ca 10år). Hon hade med sig halsband med jättemånga pärlor, där varje färg och typ av pärla stod för sjukhusbesök, behandlingstillfälle, operationer och andra vårdsammanhang. Sarahs mamma höll ett kort tal om hur man kan stödja barncancerforskning, och berättade även om en del av resan de haft inom familjen under dotterns sjukdomsperiod. Skänk pengar till barncancerforskning! Forskning och behandling av cancer skiljer sig mellan vuxna och barn, och det krävs därför egna pengar till specialforskning av behandling av barn med cancer.
 Sarah, aug 23 2010 

Nu har jag läxa läxa läxa. Försökte plugga lite i helgen, men mina böcker är för tillfället urtråkiga (engelsk uppsats, och mattefunktioner) och omotiverande, så jag har skjutit upp allt! Men man måste till slut ta tag i det, och skippa alla bortförklaringar.

[f] ska börja med att rita lite i mitt skissblock tror jag. Jag har ju trots allt "drawing" på schemat.


Clayton State University v.1

Jag har äntligen börjat skolan, och hittills har det gått bra. Jag har fått en del vänner, och mitt lilla rum börjar bli hemtrevligt. Jag hittar bättre och bättre på skolan, och den där första lektionschocken är över. Rutiner börjar ta form redan efter en vecka på campus, och förhoppningsvis ska det framöver vara relativt problemfritt.
Jag bor i studentkorridor i fyror, med delat kitchenette och badrum per varje 2 personer. Mina suite-mates och jag är kanske inte menade för varandra precis, men jag mina andra kompisar bor ju i samma hus, så jag klarar mig. Det är ju ännu bara första veckan, så jag ska inte vara alltför snabb att döma folk för tråkisar.
Clayton State University ligger i Morrow, söder om Atlanta, rätt nära Atlanta Jackson-Hart Airport (typ världens mest aktiva flygplats). Jag är Freshman på college (trots att jag är äldre än de flesta arton-nittonåringarna här, men det finns en å annan upp till typ femtioårsåldern i olika kurser jag tar). Jag har valt mitt eget schema så att jag bara har lektionstid på tisdagar och torsdagar.
Förutom engelska, matte och den obligatoriska inför-dina-svåra-college-år-förberedelse-kursen, läser jag music appreciation, och bäst av allt, drawing! Skissläxor är precis min melodi. Skiss-blocket är min favoritbok av alla mina skollböcker - alla kategorier. Och min RA (korridorsansvarsperson) går dessutom samma kurs, så jag är faktiskt inte ensam på de lektionerna!
Böcker här är fantastiskt dyra! Jag betalade 100+ dollar för en bok (typ 800+ SEK) som dessutom var felköp. Matteböcker kostar vanligast över tusenlappen, och man lägger lätt fem sex tusen på skolböcker varje termin(!) om man inte aktar sig. Tack och lov finns många böcker som eBöcker, men kostar typ 300 kronor för tillgång till de också.

Igår var det glow in the dark-fest på skolan. Jag gick inte in. Kände mig inte tillräckligt cool (ung) för festen. Givetvis är alkohol strängeligen förbjuden på campus (och de flesta är ju under 21 och får ändå inte dricka/köpa), men det smugglas nog en hel del om jag fattat det rätt. Gangsta-rap är det som gäller i musikväg, och jag kommer aldrig i hela mitt liv kunna babbla med i några texter. Jag känner mig som megasvennen när jag lyssnar på typ Stevie Wonder eller Jack Johnson på mitt rum.

Jag gillar det här! Det är trevligt som tusan (alla är så fantastiskt pratglada överlag), och solen skiner nästan varje dag. Dock är det bastuvarmt ute, och hög luftfuktighet så det är max fem minuter utomhus-regeln som gäller om man inte vill dö av solsting eller överförsvettning. Inne är det å andra sidan förkylningsvarningskallt från ACn, så raggsockarna och tjocktröjan ligger ständigt framme och väntar på mig efter skolan.

I helgen blir det Poolparty med min ena Rotaryklubb, och kvalitetstid med familjen Curry. Ska bli skönt att ligga och fläka sig i deras soffa, och titta ut över landsbygdsslätterna och höra syrsorna på kvällen. Alla anledningar att inte göra läxan..

[f] uppsatsskrivning kan alltid vänta, det har jag hört.

ny familj. nytt läge

Jag bytte familj idag. Jag har nämligen två värdfamiljer här i Atlantatrakten. Mitt nya rum är rosa (oh yeah!), och jag blir fetevälomhändertagen! På bottenplan finns gymmet, och även yoga/aerobic-rummet, och poolen, ohc där bor dessutom - till min förvåning - farmor och farfar i en lägenhet som kikade fram i en annan del av villans bottenplan. Hundarna är fyra, varav två en sån där rynkig grymtande sort som slickar mig på benen hela tiden. Jag vänjer mig nog snart. I hyllar bredvid jordens största tv finns dvd:er en masse, så om vädret blir för svettigt för utomhusaktivitet (dvs hela tiden), är det bara att klicka sig fram genom tex alla säsonger sex and the city :)

Imorgon ska jag till skolan - igen. Jag var där idag och gjorde ett obligatoriskt matteprov (oj oj oj, vad jag inte kommer ihåg alla mina ekvationer, och synnerligen inte på engelska med matematiska tecken jag aldrig sett förut, men poängen blev högre än väntat så jag är nöjd!). Imorgon ska jag dit på orientation-day, och ska även anmäla mig till höstens kurser, så jag närmar mig verkligheten med stormsteg. Campus verkar heltrevligt redan vid första anblick, dock är man såklart lite isolerad från den eventuella omvärlden utan bil - men vad ska man ha roomates till?

Jag borde bli bättre på att slå upp ord i min kilotjocka ordbok jag tagit med mig. jag kommer bara inte ihåg vilka ord jag skulle slå upp när det väl kommer till kritan. tusan.

[f] fortfarande sjukt nöjd över att jag vunnit en iPod nano!

McDonough, east lake rd.

Ikvall ar min sista kvall pa ett bra tag har i McDonough. Imorgon ska jag till Clayton County; skriva prov i skolan och sen ga pa rotarymote med min andra klubb, och darifran sedan folja med den andra familjen hem. Det kanns bade spannande och laskigt pa samma gang. Jag har blivit helt invand i den har familjen och trivs som vilket annat syskon som helst skulle gora, och det finns ju alltid en liten risk att nasta familj inte ar lite passande. Men, jag tror de ar himmelska, aven de. Det har i alla fall verkat sa pa vad jag hort av dem tidigare.
Jag har last ut Twilight, antligen. Dear Goodness vad jag laser sakta ibland. Lite ovan vid engelsk lasning, tro det eller ej (och jag som laste universitetsengelska for mindre an ett ar sedan..). Nu ar det bara till att borja pa New Moon, och vara som alla andra tonarstjejer :)
I ugnen ligger tva kycklingar och rostar sig, och pa spisen prepareras ris och arter och annat amerikanskt, sa jag tankte lagga in en hjalpande hand eller tva sa smaningom.
Igar hjalpte jag till i familjens Pickles-fabrik (las garage). Det var varmt som tusan med kokande vatskor overallt och gummihandskar och desinficering varannan stund, och riktigt roligt jobb. Kul med lite omvaxlade mekaniskt arbete, och for jobbet tjanade jag $50 pa en kvall! jag tankte gora det gratis, men efter manga om och men var jag tvungen att ta emot betalning i alla fall, eftersom alla andra ju fick betalt. okej. Dar fick jag igen pengarna jag lade ut for mina svindyra collegieblock. (rakade valja de mest fancy, som i mina ogon sag mest ordinara ut..70 kronor styck, mannen!)

[f] Chickin' Roast, with hot weather on top.