snart bär det av - till resväskan

jag har isbitar i vasken. för när man ska packa och dessutom skjutit upp det i en halv vecka så att tiden e mer knapp, kommer man ju så klart på annat att göra istället. jag har tömt isbehållarna och diskat dem, för inte vill man ha för gamla sunkiga isbitar i frysen - kvällen innan man lämnar landet för sydligare breddgrader.
dessutom har jag sorterat mina trehundra olika necessärer och liknande containrar, när jag ändå skulle packa resenecessären. kameran är på laddning, innan laddaren ska packas ner tillsammans med allt annat skrot, smått och gott som spritt sig över golv, bänkytor, och bord i hela min gigantiska källarlägenhet.
mamma och clara lämnade mig mitt i allt ståhej för några timmar sedan och min fantastiska at-least-until-tomorrow-morning-flatmate Sofie körde nyss, så nu är jag on my own med packningen.
allt kommer definitivt att rymmas, fast jag måste ju ha en rätt rejäl grunka till handbaggage - för i sista sekunden inser man ju att man nästan glömt packa kameraväskan, de där skorna och paraply eller något annat livsviktigt.
på diskbänken står en påbörjad chokladkaka. den kommer vara slut ikväll (ja, axel kommer hit), och astrid sitter på cykeln mot mitt hus för att laga mig en delikat vi-göra-vad-vi-kunna-av-det-som-finnas-hemma-måltid - hon vet bara inte om det ännu. surprise!

jag tror allt kommer bli bra. och i och med att vi inte vet när vi ska hem, så skulle vi ju alltid kunna komma undan med att det var en fantastiskt trevlig månadssemester om inte annat. det går tills det går. franskan är väl det enda jag grublar lite över. sofie hittade mitt lilla franska lexicon idag. jag har haft det sedan högstadiet. i pärmen står det men halvt omogen handstil "malins fransklexikon" i tjockt svart. men min högstadiesblyertspenna har strukit ett streck över och lagt till "not anymore". stackars malin. freja i åttan var nog ingen snällis.

nu kommer astrid. mums.
[f]

varför mörknar det om kvällen?

idag hade jag fem missade samtal när jag slutat jobba. från olika! det händer inte var dag för en sån som mig. att tre var från ngn i familjen e inte så noga. iallafall två som verkligen ville få tag på mig. I like!
bland andra amanda. vi pratade så mycket att jag fick hoppa av cykeln och börja promenera. (min bikey har ju fastnat i trögaste växeln, och eftersom jag bor på toppen av jorden (lund) är uppförsbacke ett måste, och jag klarar inte att genomföra med en hand). jag lekte mentor med amanda; typ vad vil du hitta på i din ungdom för olika äventyr, och hur ska vi lyckas genomföra det mm. mentoriza e min grej. liksom låtsas att mina få erfarenheter faktiskt kan guida människor i resan vi kallar livet. prata och prata (jag gillar att prata) och få det att låta bra och få andra att må bra, eller bättre - eller mer förvirrade. och i mitt mentorizande av andra kommer jag nog lite mer på rätt köl med mig själv. motoveras och sporras av tips jag ger andra. som att vara sin egen hobbyterapeut med en stand-in-åhörare.

nu ska jag roa mig med att bli sorgsen till sex and the city-filmen - igen - så blir sofie nöjd och alla e nöjda.
clara e här med sin klasskompis josefin kaminski, som ser ungefär exakt ut som sin syster tove. så tänker kanske kanske de som påstår att jag och clara har liknande drag.

[f] jobbdag sammanfattning: bjöd på godis, organiserade och svettades på lagret i timtal, avbröts av en green cargo-kille som ville bonda och vi ägnade oss lite åt bandning av lastpallarna. och 90 nya jackor. och vika vika vika. stängning - och mörker!

onsdag 17/9

alldeles snart kommer axel hit igen! alltid lika kul när han kommer och kryddar min tllvaro. vi ska nog bara såsa, som vanligt, men umgänge framför tvn är inte att förringa.
jag har ju dessutom preparat en äpplekaka, som ska tjoffas in i ugnen lite snabbt. vaniljsåsen e klar i en kopp i kylen. vilken bullmamma jag är. pappi e här och undersöker flyggubbe, jag har precis bestämt fika hos linnea imorgon med mikaela, och förhoppningsvis blir det lite ut-i-malmö på kvällen. har ju all tid, och nog en slant till övers med. bara outfitten som ska ordnas! (och frillan, my god. lika jobbigt varje gång!)

nu är det 11 dagar kvar till 29e september då jag och emelie hallon drar till Aix-en-provence, och därmed det stora äventyret börjar (läs: den stora ångesten).
vi vet inget, kan inget, men hoppas allt.
vi har flygbiljetterna till marseille dock ännu inte ett endaste litet hum om hur man tar sig vidare till aix, men med organiserade emelie, och spontana (läs: oförberedda) mig kan det ju bara bli roligt.
hoppas fransmännen inte e så läskiga, som de brukar vara.

nu ska jag mysa med axel.

[f] måtte gud ha bra avsikter med min framtid.

magrutorna överrumplar mig med våld, så tränad som jag är

plötsligt händer det...
freja och clara tar på sig sporttopparna, gympadojjorna och mjukisdressen för att göra fladden. den långa omvägen till willys som börjar i helt fel riktning, men som efter ett antal 90°-svängar leder till destinationen med stort W. och svettiga blev vi. tjugo minuters rå träning mellan de våldtäcksmörka buskarna som kantar fladdens cykelvägar är ju inte en lek. på willys utnyttjade jag fräckt kundfaciliteterna, men fick sen köpa smörgåsmargarin för att inte smavetskvalen skulle göra mig sömnlös natten som kommer. visa kortet var ju ändå med, tryggt fastsvettad i sport-bh:n. (lustigt många tecken i det ordet, visst).

jag och emelie har precis smidit planer för resväskan. antal tröjor, jackor, handdukar och lakan. sex dagar kvar att komplettera packlistan om något i övrigt skulle kommas på. klockan 05.20 för emelie och 06.17 för mig är det dags att kliva på tåget mot kastrup den 29e. flyget lämnar typ nio, lagom efter våra frukostlatte:ar. framme i marseille klockan 14.25 och sen första bästa transportmedel till Aix. hotellet e bokat. äventyrslustan må kanske inte synas påtagligt, men den finns här under ytan, je promesse. hoppas vädret e bra där nere. här e det ju ruskigt ruggigt - jag måste hiva i mig te när jag e hemma för att inte blåna.

clara förgyller min vardag! vi bara fnissar och får nog inte nått vettigt gjort. varken läxor eller batman begins. bara postkodslotteriets 50-50 (don't ask), och en gnutta nudister på outsiders. fast vi tog ju dock tag i livet och joggade. never thought it would happen, but it did, and im glad.

har jobbat idag, vilket var lite slitsamt i morse, eftersom min festhelg heelt rubat min dygnsrytm, men annars trevligt att vanka bland stickade koftor en massa barnkläder och rabattkuponger. dessutom en mjukstart på bara sex timmars arbetsdag-.piece of pie! lagerråtta i tre timmar. relaxing.

[f] plötsligt händer det: Freja tar soporna till containern. Död åt bananflugorna, finally...

helg helg, långa helg

så i fredags tog jag mig hem till mikaela och micke, på förfest som varade i hundra år (kanske). trevligt och högljutt. vi traskade inåt stan och jag tappade direkt bort alla kompisar vid kinoautomaten (men hittade nya), så en långkörare blev det inte (läs: gick inte)! dock väcktes jag brutalt alldeles för tidigt på lördagsmorgononen av mams, och golvläggare och rakel som kom med frukostbullar, vilket i och för sig var trevligt men way innan jag vaknat! var som en zombie hela dagen, ville bara sova under kvällen, eller eventuellt mysa med sex and the city, the movie. skulle bara hämta min cykel inne i stan, och hamnade på festkväll nummer två, inte ens uppklädd, i mikamickes lya - igen - och finally i malmö på slagthuset.
fucking long night. irriterad blåst pizzabagare, svettiga män, tysktalande vänner, och en massa tjafs och olyckligheter. mycket var katastrofalt, med tårar, bråk, för dyra öl, och poppers. spukna iPhones och knän, dyrbara förluster och olycka - blandat med andras likgiltighet, danshumör och sympatier.(själv ägnade jag min energi - förutom skaka rumpa - åt att medla; var glada, inte bråka, kom nu här, gå inte dit, gör inte så, o vad kul vi har, le lite, kom vi dansar, bry dig inte om det, det var nog inget illa menat osv). när klockan var fyra ville jag hem. när klockan var efter fem och stället ju faktiskt stängt ville jag hem. när svarttaxin släppt av oss inte utanför min dörr vill jag hem. och då blev jag fucked up pissed! sen kom jag hem (det krävdes några bestämda svordomar och könsuttryck), med ett gäng nattgäster, och blev jag glad! så galet jävla trött men så lycklig av att vara inne i värmen på trygg mark att jag liksom kom av mig. jag nybäddade till oss alla, bjöd på lite nattamackor (för en del hade det kallats frukost, vi snackar 06.30), och kom in i sån djupsömn att klockan chockerade mig "imorse" med 13.05.
jag har ju nyss avslutat frukosten, och klockan e tre. efter lunchtid även för mig.
min cykel står fortfarande i stan (hoppas jag). den måste hämtas hem. och ikväll är det nog middag i kwansta, om jag orkar, och om det nu blir. samtidigt så ska jag städa och vänta på pappa. vill bara sova ut, men tänk om jag inte kan sova ikväll då, fast tänk om jag blir trött imorn på jobbet då..

emelie och jag måste snart snacka ihop en packlista, och jag måste nog kolla upp iaf lite om Aix-en-provence - vår destination för hösten. och fan, jag skulle behöva trolla fram en masa pengar. jävla pengar! och jäävla börsras. man e ju fan stuck i livet utan pengarna. men vad vet jag, jag har ju knappt några :)
en rik och generös franskman skulle inte sitta fel..

[f] nä, jag somnar, det här går inte. nu ska det nappas (och pustas ut)

fredag igen

min näst sista fredag i sverige - på ett tag alltså.
och ikväll blir det malmösvängen som gäller. sitter just nu med jessica simpsons dunkadunka i högtalarna, i trosor och en tröja som inte lämpar sig för annat bruk än att sova i - knappt (vaknade med ringningen nånstans närmre naveln än halsen, sömmerskan måste slumrat till just då). har just avslutat min delikata frulle bestående av stekta ägg, burkmajs och ajvar relish. jumm!
ännu en sysslolös dag framför mig, och även om klockan i och för sig redan är lite i tolv känns den kommande dagen redan lång. utan arbete blir man fan lam. sitter bara och glor och gör inget vettigt att dagen.. har ju redan tvättat igårl, och städat, så det enda som återstår är duscha (i den nyskrubbade duschkabinen), klä mig (från högarna av mina nyligen perfekt vikta kläder), och dra ut på stan.
tragiskt att det krävs att man strosar på torgen för att det ska kännas som en meningsfylld(?) dag.

ååh, nu ringde mange just, så nu har dagen fått en otrlig betydelse plötsligt. vad mysigt - jag ska luncha med abbe och mange. najs!!

[f] varför tar det alltid så himla lång itd för tjejer att göra sig iordning?