jag läser harry potter

Imorse hade jag glömt vantarna, vilket jag kom på när det efter ett par hundra meter hemifrån på cykel blev isande kallt av vinden på alla mina fingrar. Osis, jag hade inte tid att vända! När jag kom fram var jag varm av cykling, stel i händerna av kylan och röd-rosa-flammig i ansiktet av de bitande minusgraderna. (Jag ser alltid så dum ut när jag kommer till jobbet, typiskt, när det ju är tänkt att man ska vara så chic å snygg.)

I eftermiddags kom stormen. Jag skulle slänga soporna på jobbet, dvs jag skulle kasta all den skit som fyllde upp ett helt rum - det var mycket sopor!! Varför blir det alltid jag som ska slänga soporna? Hur som helst så var det längesedan jag mötte en så stark motvind! Nääästan att jag blåste bort  - ccooolt!

På bussen hem satte det sig en gubbe bredvid mig som började prata, men jag hade musik i öronen och en bok framför ögonen. När jag tog ur lurarna och sa "Förlåt, vad sa du?" så svarade gubben: "Jag pratar så mycket skit, så bry dig verkligen inte om mig!!" Han såg lite ut som en historikerprofessor, vilket även det var lite lustigt!.

Dagens hänt:  När jag stod på farstustubben (så säger de väl i emil i lönnerberga?) för att låsa upp dörren, såg jag att någon försökt göra inbrott här, hos MIG! Dörrens nedersta hörn var typ uppbräckt, fast tjuven upptäckte nog till sin besvikelse att dörren är klädd i ett metallager för han hade inte kommit in, och han var inte heller kvar vid dörren för där stód ju jag och låste upp och inte såg jag någon tjyv inte.

Dagens stora fråga: Vilken idiot som ska göra inbrott ger sig på de nedersta delarna på dörren närmst golvet istället för att försöka få upp låset?

Dagens lättnad: Jag är inte av med något av alla mina värdefulla ägodelar!

Dagens faktum: Detta inlägg var faktiskt rätt drygt.

hör å hur! [f] Jag känner mg friskare än någon annan dag under denna sjukdomsperiod. Kanske att förkylningen är på väg att fly bort, bort, bort

billigt e gott, jag e fattig

Idag avslutade jag dagen med en liten realisationsinhandling på jobbet. För mindre än tvåhundra kronor fick jag byxor, hoodie, scarf, ull-over-knee-highs och nattlinne. I loove halva rearpriset plus personalrabatt.
Imorse fick jag mina visum-papper inlämnade till Sunny på STAtravel. På jobbet har jag varit jätteduktig, OCH trevlig mot alla kunder (en kille var fem år, skulle snart fylla sex år, och nästa år börja i Hörby skola, bodde i Hörby i huset med nummer 62, och hade idag varit hos Polisen för att skaffa nytt pass eftersom han ska till England snart - tänk vad vissa av Lindex kunder är givmilda med information).

På golvet i mitt rum yr dammråttorna, jag borde verkligen dammsuga snarast, fast i övrigt är här väldigt fint. Jag slopade större delen av Idol för att röja, sortera papper och läsa nästa lönings specifikation (Yippie), så nu e det förutom dammet, vääldans fint här i mitt rum.

Imorn ska jag jobba, sen hem, och tjohoo, förbereda mig för PartyParty. Hermine och Erik ska ha shakyshaky-90's-fest, och jag läängtar redan efter alla goa truddilutter frpn den ljuva barndomen. På söndag efter jobbet ska jag se Andreas spela på Stadshallen. Najs week-end!!

Jag är ledig i början av nästa vecka om nån e sugen på att boka mig. (måndag i am taken..sorry)

[f] Brittans nyaste album e väldigt hiphoppigt, and I like

long time no read..

här sitter jag i mina nyaste glasögon, Jai Kudo, svarta med ngn liten silverdetalj på varje skalm. Jag ser plötsligt tredimensionellt, och superbra (känner mig visserligen lätt pitt-ögd, men det lägger sig nog när jag vant mig lite.)
jag har varit ledig idag, och igår. Imorse vaknade jag upp i min säng, Sofie hade redan hunnit stiga upp, och kände mig såsig och pgg på samma gång. När jag är ledig heldagar från jobbet får jag liksom starka behov av att få mycket gjort. dock har jag typ aldrig några ärenden, så vanligast är att jag väntar på att dagen ska bli kväll, så att jag kan se ngn film och sörja min händelsefattiga dag. Sofie kände likadant. Pensionärsbeteende - "hur ska jag hinna göra alla dessa tre grejer idag som var och en inte tar mer än tjugo minuter"-paniken. Under arbetsdagar hinner man göra miljontals grejer innan, under och efter jobbet i bara farten, men så fort man har en hel dag så blir det så otrooligt jobbigt att hinna med alla grejer.

Idag har varit en händelserik dag och ännu är den inte ens över. Jag fikade hemma hos Ullis på MikaelHansenKollegiet, sen cyklade vi till kulturen och gick på utställningar (alla med i huvudsak "Sexuellt" som tema. På kuppen fick jag även chansen att hälsa på, och umgås lite med Ulrikas ryss för första gången, och han var väldans trevlig. Han skulle lära sig svenska idag, mer än det lilla han redan kan, kom jag och Ulle på, så jag körde på med mitt hemspråk som en vettvilling och känner mig därför som den ultimata in-real-life-språkläraren alla utifrånrikesstudenter kan tänkas behöva.

Sen fikade vi på AF, sen hämtade jag mina bågar på Optikeraffären - tusen kronor fattigare, och hade dessutom glömt att jag delbetalat och hade en hel tusing kvar att pröjsa - så när jag sen traskade inom Erikshjälpen såg jag varenda liten ful duk och minisockerskål i urdåligt porslin i den bästa möjliga skärpa; Vilken lycka!

"skulle jag kunna få ställa en fråga?" - "Javisst", -"Kan du hjälpa en hemlös?" (Oh my God, jag kan ju, men har noll lösa pengar på mig, Dumma Dumma mig), -"Nej, tyvärr, jag har inga pengar"
Typiskt. Vilken nolla jag är som inte ens kunde skänka en krona eller två. "jag har inga pengar".?  Klart jag har pengar, jag sitter ju där på min cykel på väg mot stadens alla affärer. Jag är en ego loser. Fast okej, han tog ju itne kort den där söte hemlöse mannen mitt i Lundagård. Nästa gång har jag pengar på mig. Nästa gång!!

Den delikata måltiden jag kokade ihop till mitt kollektiv var "Fisk Deluxe", bestående av fiskpinnar (på torsk - dumma mig.- jag hade ingen aning om att de var jääätteutrotningshotade, det lärde Ullis mig idag..), citron- och dillsås på påse, och jasminris och broccoli - delikat tillagad i microugn!

Rakel var nöjd!

Resan till Oz är nu betald. Den blir av den 10 februari, och alla knep och tips välkomnas av er lärda, visa kvinnor och män.
Efter tre månader åker jag flygplan från Sydney till Singapore, luffar runt lite på egen hand, och efter en månad dvs i början i Juni är det bäst för mig att jag befinner mig i Bangkok så jag inte missar flyget hem till Svearike.
All you hemmasittade små smurfar - moahaha.

kisses n stuff  [f] ihelgen var jag i Warszawa med motettkören. Där var vi på nattklubb. Första gången jag shakar till disco music med mamma i egen hög person.. experience of my life.. :D