från korv till LSS-bal

Igår vaknade jag ganska tidigt, satte mig med ex-svärmor i solen med frukost och långkonversation tills solen plötsligt doldes av tre(!) lager moln. En cykelsväng hemåt Fladden, lite Gerdahallen, och sen back to inner city of Lund.
Vi skulle laga mat ett par stycken, så det blev Willys för att inhandla alla delikatesser (?) som det skulle bjudas på. (Vi skulle grilla - jaha, men det regnade ju...)
Jag var så där trött så man bara vill gå och lägga sig och skippa hela dagen. Men så ringde Bosse mitt i potatiskokandet, och frågade om jag inte kunde infinna mig som baldate inom en timme och en kvart.
Svisch, - bil från stan till Fäladen, svisch - bil tillbaka. Fuck - sy klänningskrället som så olämpligt gick sönder..(Vad är oddsen??) Lite hjälp med make och hår, medan jag själv tråcklade på.
Sen en allnighter vid honörsbordet i Pelarsalen. Snacka om vändning.

Lite innan två ringde jag och väckte hela gänget på L Fiskareg 10, ville ha sovplats, och hade lite ömma fötter. Ah, what a supporting family!
Imorse skulle vi ringa på Blocket annonser, och eftersom det tydligen var jag som hade mest vana så ringde jag efter diverse bänkspisar. Sen ska Petra ringa, och talar in ett meddelande på nån snubbes mobil, och klantar sig nått så otroligt att vi måste skratta så vi gråter i typ en kvart. Dagens läxa: Var kort och koncis när du ska tala in på en främlings telesvar!

Ska snart till Lomma och spela in ännu en dag. Får se hur långt rösten bär haha.

Häpp o hoj. [f]

kalla mig arjen :-P

ah, idag e en toppen dag. Finemang väder har det varit. Pappsen kom hem från Florida imorse och med sig hade han en skinande iPod Nano - till mig! Tjohoo, äntligen. (jag  har alltid varit lite efter med teknik)
Så nu har jag ett aktivt iTunes (som skrämmande nog nyss spelade en Eddie Medusa låt; Ronka Balle.. - jag raderade den illa kvickt. Usch)

Snart är det antagningsprov för mig i furuboda (folkhögskola, musiklinje) - och jag är så otroligt oförberedd som man bara kan vara. jag har inte en blekaste aning om vilken "valfri Blues" jag ska sjunga (vilka låtar är jävla bluesar??), och inte vet jag heller vilken annan låt jag ska välja att  sjunga framför kompgruppen (!) av elever..mittemot juryn.. (det kommer bli så otroligt pinsamt!!!!)

Av någon anledning som jag egentligen inte förstått ännu, har jag blivit helt träningsfreaky. Känner mig värre än (nej kanske inte) typ Arjen. - nej, jag kan inte. jag måste hinna träna innan jag ska sova.
Jag e fan på Gerdahallen var och varannan dag, och vissa dagar har jag till och med tränat två gånger, eller så har jag gått på ett kondispass och sen raka vägen upp till gymmet. (skrämmande haha, men nyttigt).
Intressant ska det bli att sae hur länge det håller i sig. Från att ha tränat en gång, max, i månaden, till fem-sex ggr på en vecka, kan man ju bara anta att jag kommer storkna vilken dag som helst. Men jag e proud like shit än så länge så jag lunkar på än så länge i alla fall.

På fredag ska vi börja med vår skiva. Kommer bli långtråkigt och dåligt, men jag har i alla fall lördagen helt Off, så då ska jag umgås med folk!! (Ludwig kommer ner - wee! och leonie ska titta in i lund och en massa andra flickor o pojkar kommer vara i krokarna. - Jag tänker mig att det blir en splendid dag. kanske jag hinner träna en sväng också hehe)

Rakel: Freja, jag har faktiskt en bra idé, OM du nu inte skulle ha lust att gå på furuboda om du kommer in där, och om du inte heller vill störta iväg till Australien - då skulle ju en jättebra idé vara att du bor här och jobbar på Lindex!! har du ens tänkt den tanken??
Freja: eh, mm. eller neej, men hmm. (Precis som nu då)

Haha, Rakel, ego! tusen tack för tanken i alla fall :-P

Imorgon en ny dag: Jobb, träning, och bäst av allt: Kyle XY (som jag ska se!)

[f]

sjuk, ill, iller

snurrig snurrig snurrig - hela gårdagen! (och märk väl, även lite i morse).. Eller, mer som typ Lätt berusad. Så kände jag mig. Var hängig och dann, och inte nog med det så fick jag vääärldens huvudvärk lagom till Quizet, så man får väl ärligt talat tycka lite synd om mig för jag consider myself sjuk! Jag fick skippa Quizet, drog hem till "ex-svärmor" för att sova i prinsessäng och bli lite omhändertagen! Najs.

När jag vaknade imorse var jag typ helsvettig, och hade fortfarande dålig balans. Så idag har jag baara slappat (ledig från jobbet tack o lov), lekt med axel, sett två filmer, gjort ett bakmaskinsbröd, en lasagne, varit på Willys (trehundra kronor senare...) och nu ätit godis till premiären av "Kyle XY" på Kanal5. (Det ska jag följa!)
Vad jag inte gjort är att ha ringt till mamma och tyckt synd om mig själv. Så det är fortfarande kvar på min att-göra-lista. Får ju absolut inte missa ett tillfälle att få lite tröst från mamsen. (Det är mitt bästa!)

Idag har jag som uniiik Lindex-anställd köpt kläder på den snart öppnade Lindex e-store. Kändes hel-VIP att ha specialkoder till en sida som ännu inte är offentlig. (Dessutom fifty percent off.. special plice fo yooh, my lady!)

Idag cyklade jag förbi Maarten Jarbin på Kyrkogatan. Så jag tänkte såklart på Arjen. - Hej Hej Arjen!!

På omvägar har jag hört att jag fått svar på min Folkhögskoleansökan, att brecet finns i Ekestad, och att jag ska göra inträdesprov dne tionde maj. På direktvägar fick jag ävan antytt att det program jag sökt är för mentalt retarderade. (woops, måtte det inte vara så. Då har jag fan missuppfattat...Får se hur det går, jag måste i vilket fall öva in lite sånger snarast då. och hitta nått slags poppigt sound som jag kan gnola lite med.)

Och så var det det dära med framtiden. jag tänker tänker tänker. (stressfaktor: relativ)

[f] om jag föddes på nytt skulle jag lärt mig mer som liten, så man var lite talented i min nuvarnade ålder. Verkar trevligt.


Idag var Sofie helspeedad på endast socker

Det är egentligen alldeles för sent för mig att vara uppe nu. Idag gick jag upp sviintidigt, eftersom vi skulle inventera från klockan sju på jobbet.. (Jobbigt ett: jag var orolig i sömnen att jag skulle försova mig för vi var uppe rätt länge igår, så bara för det kunde jag inte slappna av mellan fyra och sex i morse så jag knappt kunde sova.  Jobbigt två: När jag inventerat i flera flera timmar och bara hade bip bip bip i huvet likt ett fladdermustinnitus, så fick jag liksom knak-ont i nedre delen i ryggen, så nu kan jag inte röra mig normalt, har jätteont och ser ut som en pensionär i mina rörelser.)

Yes; jag köpte mig lite nytt idag: skor och en scarf. (Mamma sa till mig för fem minuter sedan att det är hög tid att jag sparar ihop måånga tusen - woops, too late mama.) Jag köpte även en påse Chai på indiska så ikväll har jag druckit en extra söt chai Latte till våra kvällsbakade scones. Jag, Sofie (by the way kan hon vara heeelt galen, fastän vi hade främmande), Rakel och amerikanargästen Travis.. Travis fick smaka svensk kaviar idag. Smakade nog ändå bättre än fiskleverolja som Rasmus bjöd på igår (jävla norska påfund -idioter!)

Pappa drog till Florida i helgen. Hoppas fan han tar med nått rart till mig (dyrt kanske? kanske fint också? - den dagen...). Tack och lov var jag itne tillgänglig att köra honom till Stationen klockan fem på morgonen en lördag (!). Det fick Rakel göra (höhö). Detta innebär att jag och Racke lajbans nog har bil i tio dagar (före detta) nytankad och grann! (NOT - Den vägrade fan starta häromdagen när de var på österlen, och den fick puttas igång tydligen, så nu sitter vi här med en gaaammmmal Volvo som vi inte borde köra, som e livsfarlig och bara besvärlig. Damn! Cykel till jobbet it is! (still...)

Imorgon ska jag jobba (surprise), och ska fira med mina nya Nikes. Till detta ska jag dock även ha en jacka eller i alla fall ett paraply. Annat än jag hade idag. duktig idiot.

(näpp, nu e det dags zu Schlafen. SofiePropp ska ju knoppa i min säng så det gäller att bana väg. På golvet ligger rakel. Imorgon e det Quiz. Må bäste lag vinna (vi). axel ska paxa bord timvis i förväg)

Tracy Chapman sjunger coolt, men ibland e låtarna liksom så tråkiga att man tror att skivan hakat sig [f]

musikdirekt

jag har varit hemma i kristianstad lite i helgen. Ingen ville gå ut med mig i fredags, så jag åkte hem till mamsen och lade mig tidigt för att vara fredag. traaagiskt, men okej - jag e rätt van.

och igår var det lördag och jag var hemma och träffade Linnea! IIIh, man vill ju fan bli gravid själv när man ser en så tjock mage. Amaaazing! Me love. och så var det en massa fantastiska tjejer där också som jag inte träffat på år och dar, så flera flugor på smällen där!

MusikDirekt-finalen på Mejjan idag var faktiskt mycket trevligare än jag trodde det skulle vara. Massa folk glada i hågen. Synd bara att inte mina små bojs gick vidare. (se www.adamsapplen.se)

Rakel har en amerikanare hos oss nu - Travis, så det är English för fulla hus som gäller. (rakel ska också sova i mitt rum i natt vilket ju är extra trevligt för då känns det som en sova-över-kompis på madrass.)

[f]

onsdag april

Mina fötter luktar så otrooligt illa. Det bara måste vara dem. För jag e inte svettig, men det liksom kommer en odör av otrevligt slag lite då och då. Har ju också haft skor på mig hela dagen, så inte konstigt att det grott bakterier där nere. isch: fotbad it will be. (känner mig mycket ofeminin för tillfället).

Idag har varit en så jävla lång dag. Inget speciellt som hänt mer än att jag jobbat, och inte var det stressigt på jobbet heller. bara såå seeegt. Så nu när jag e hemma och käkat mat och höjt blodsockernivån inser jag att jag fortfarande är trött och borde gå och lägga mig så snart solen tittat ner undet horisonten. Rakel vill ha med mig till KulturenQuizet, men jag orkar inte!! aah, pigghet, skölj övet mig!!

Vad ska jag göra med min framtid? Jag menar egentligen . vart ska jag resa? Vart ska jag lattjolajbanna? jag vill bara njuuta av livet och kalasa. (ekonomin e det ständiga problemet - jävla pengasamhälle). Leva loppan och simma i dimma

känner för att pierca mig. mest för att det skulle vara lite...modigt (men jag skulle först emla-kräma mig för säkerhetsskull) (jag kommer inte pierca mig, herre gud, vad tror ni om mig? att jag e nån slags gangster - nä fy för en!)

måste bara dela med mig av att jag så här en vecka senare fortfarande ler stort åt att olle Absolut Inte kan springa ett steg i sina svarta gympadojjor då dessa ju "är till för walking" *zzz*

häpp och kråka [f]

Alperna it was..

mumien
Det är söndag - påskdagen - och hemma sitter jag nu med 0,80 euro och 8,00 SEK, efter en intensiv vecka i Matrei (med omnejd). Det har varit så galet hela veckan - ärligt talat så skönt att vara hemma igen - men FAN så kul det har varit. (På bilden slösas allt resterande toapapper upp genom att Olle kläs till mumie. Inspelat på min kamera fick jag även med ett dramatiskt rollspel från stunden. mycket imponerande skådespel ... noooot! :-P)
 Under veckan har vi åkt skiis (och ofantligt mycket lift), buss och strosat i våra gigantic SchiSchuhes..

Under veckan har jag lyckats tappa bort min (eller dvs min låånade) iPod TVÅ ggr, tappat pluppen till ena hörluren, blivit av med plånboken, och alltså spärrat Visa, förlorat körkort och mist 150 euro, men TROTS fått tillbaka allt. en riktig win-resa. (okeeeej, jag förlorade i typ alla kortspel som vi spelade om en Jägermeister åt förloraren, så det har blivit en daglig kvällshut med jäger åt mig, men jag ä inte bitter). Att jag sen också lyckats välta ner allt som går att välta hela veckan e ju lite knas. Brukar ju aaldrig vara klantisch.

Min skidåkning har fått sig en rejäl fräs. min bränna e också på topp i fejjan - visserligen röd som ett stoppljus några dagar - så nu fjällar jag för ty första gången i mitt liv, på näsan!

När man nu e hemma i Sverige igen möts man av galet förändrad vardag på massa sätt, men allt bara positivt (okej, fick smärre hjärtattacker av vissa grejer).

Dags att käka kiwi.  tjopp [f]