rea, studentpartaj, och satc

Efter en lång jobbdag bar det av till Klostergården på studentfest i Jordansk-palestinsk stil. Arabiska danser, mat och en massa syskon och syskon barn (och vissa syskonbarnbarn). Helt utmattad efter hela schabraket, men åååh så trevligt!
Kom hem lagom till Sex and the City, mamma ringde och påminde mig om mitt läkarbesök imorn. Fuck fuck fuck. man ska ju ta blodprov en vecka iförväg. Hoppas fem timmar i förväg funkar lika bra.. :/ Får se vad farbror doktorn säger.

[f] jalla jalla

sovmorgon, promenad, städ och jobb

imorse - på min sovmorgon - väcktes jag av Clara i mitt rum, med lätt panik i rösten yppa ljud som lät hjälp, djur, snälla, freja, snälla. Vi hade en stor spindel i badrummet. I halvsömnen vägrade jag gå upp - av den enkla anledningen att jag icke ville se odjuret - och tipsade istället om att ta en sko, eller nått annat hårt och banka till den.
Clara tog min typ oanvända fornarina-ballerinasko, och läte både spindellik och sko ligga kvar på badrumsgolvet, vilket jag upptäckte när jag (hör och häpna) storstädade hela badrummet!!

[f] jobba jobba jooobba

dagboksdilemma

jag har sena vanor. Jag är kvällsmänniska (om detta egentligen innebär att jag ogillar tidiga morgnar vill säga). Jag håller mig uppe på kvällen helt i onödan och är sen jättetrött på morgonen då det egentligen är bästa läget att få saker gjorda. TVn är min goda vän. Vi myser kväll efter kväll. Och när jag stör mig på TVn sitter vi ändå och myser. Fastän jag borde sova.
När nattlampan släcks vid halv ett och jag är irriterad över att inte fått något vettigt gjort (inte ens sömn i rimlig tid), kommer jag på att jag glömt skriva dagbok sen typ tre månader tillbaka. Och varje kväll är det ju för sent för att sätta mig med dagboken. Den förblir oifylld.
När jag är gammal och grå och senildement, och mina barnbarn frågar över mitt spännande (kanske) liv, har jag planerat titta tillbaka i min dagbok, se alla smaskiga hemligheter och djupa tankar. Men tyvärr barnbarnen. Dagboken förblir oifylld.

[f] jag älskar ju att skriva dagbok.

spelsöndag

freja, elna, arjen och helena. tjuv och polis. en lånad tärning från grannarna. grillat m potatis. ramlösa, kanderade jordnötter och lite lösgodis. kaffe och fruktsallad.

Det har varit en jättetrevlig söndagkväll. Arjen vann tjuv och polis 8men jag var inte långt efter). På kanal5 sitter Filip och Fredrik och avslutar kvällens söndagsparty med Kevin Spacey, Malin Åkerman, Håkan Hellström och Felix Herngren.

Jag ska jobba imorgon klockan två, så det kommer nog hinnas med både en sovmorgon, lite städning och en joggingtur före lunch.
Det är så sjuukt najs när helgen känns som tre dagar ledigt. Och dessutom blir det ju officially officially sommarlov för gymnasiekidsen nu i kommande veckan, så Lund kommer kännas glatt och lyckligt.

[f] har faktiskt EU-röstad trots sin ovetskap i hela processen.

soligt soligt kolatårta

Pappa är på fly-in i norrköping. Det innebär att en massa flygplanskåta karlar (mest) går och suktar efter varandras veteranflygplan och de nyaste nya UL-planen. Stämningen är manlig och motorig. Pappa är glad. Mamma mindre entusiastisk, men han gör ju som han vill. Vi andra är i stället i skånska solen, men fikor och nässelbränna..
Jag har klippt gräset och vilat ut efter gårnattens bravader. Mamma har inte ens märkt gräsklippningen, men det kommer påminnas om så småningom.

[f] sol i sinne, brun inne.

fredag

varför är man så himla bra på att fördriva tiden med ingenting?
jag hinner göra samma saker på en timme som två timmar. 
nu måååste jag cykla till tåget. passar på i regnuppehållet/solgluggen

[f] ida ska firas som färdig sjuksköterska.

sommartid torsdag 4 juni.

(parentes: jag åt nog en möglig jordnöt, smakade förfärligt)

det är officially sommarlov för alla universitetare, och snart även för lil sis och resten av skolbarnen. själv börjar jag komma in i sommarlovsgunget, sommarjobbandet, som ju är exakt samma som jobbet jag haft senaste två tre åren. Men det svänger annorlunda. Visset att det är inomhusarbete på högsta nivå (köpcentra), men atmosfären på Nova Lund ger känslan av sommarledighet på något underligt sätt.
Jag ska planera in en massa trevliga sommarkalas så att min jobbfullspäckade sommar inte känns deprimerande. Jag ska också skaffa Skanetrafikens Sommarkortet så att jag kan ta mig hem till landet utan att det svider i plånkan för mycket.

Idag har jag köpt följande tre saker på Erikshjälpen:
-en abs slider (magtränar manick) 40 kr
-en gul pärm (som ska bli min viktiga-papper-pärm) 3 kr
-en retro fåtölj 350 kr

Arjen agerade fåtöljchaffis i ett nafs och mitt rum har nu gett mitt liv en helt ny infallsvinkel.

Häromdagen köpte jag tre par nya skor på skopunkten. Biligt och bra men kanske inte alltför befogat efter mina ganska nyligen fem par nya skor. Jag tänker mig att jag ska dra ner på annat inhandlande, men såklart spenderar jag bara ännu mer.. På Willy's hade de idag mycket bra nationaldagspriser på diverse varor så jag gick dit och hamstrade för terhundra+ kronor. Fläskkarré för 30kr/kg, rökt lax för billig peng och bakpotatis för ynka 1 kr/st.
I like good prices! nu ska det dessutom grillas hela sommaren eftersom jag fyndat flintastekar för 25an stycket vilka kommer ligga vackert på min nyinhandlade grill för 249 kronor på Ica Jätten!

[f] helgen kommer bli kalas, fest och grillkväll i goda vänners lag