frukostägg

Det skrämmer mig lite att ett av de tre kokta äggen i kastrullen halvflyter. åtta minuter koktid, och fortfarande vill den lille jäveln inte ligga på kastrullbottnen som de andra äggen. hur mycket jag än petar på det sticker den spetsigaste änden på ägget upp över ytan. efter sköljning i kallt vatten - samma sak. vad kommer jag att finna i ägget? en luftgrop? ägget väger lika mycket som de andra vanliga äggen. måtte ägget inte vara gammalt och äckligt.

[f] hur kom luften in i ägget?

matte sökte husse, fann husse.

axel tippade följande om gårdangens film "matte söker husse" på TV3, som han vägrade se: hon hittar ingen kille, dejtar dejtar och sen dyker han mannen upp med en hund och så lever de happy happy. typ
jag - som faktiskt inte ger mig ut på djupa vatten och bara gissar en handling rakt ut i tomma luften, utan istället ser filmerna innan jag uttalar mig dumt - kan meddela att axel inte alls hade rätt i sin gissning. han tippade inte att det skulle finnas en andra mycket lovande kandidat med i kärlekshistorien, och inte heller gissade han att det skulle bli lite krångel i mittpartiet. och inte antog han att "matte respektive husse" egentligen inte alls ägde egna hundar utan bara lånade ihop varsin hund inför sin blinddate i hundparken. att axel sen hade rätt i alla sina fyra gissningar nämnda ovan, tycker jag nog inte riktigt gör honom förtjänt av att slippa se treans romantiska komedier, och lite fusk var det ju att han använde sig av den lilla tv-tablå-texten på tv.nu när han tippade handlingen.
axel - du missade john cusack - hah! och det var inte alls så mycket tema hundar som du trodde, så det så!

[f] en torsdagkväll med förutsägbar romantisk komedi är faktiskt jättemysigt. ultimate!

update 09-01-06

det blev en snabbis med david idag. efter jobbet kom emelie och david nykära i bil och hämtade upp mig för att åka till sturup. david har varit nere i kristianstad under några dagar och träffat emelies familj. här går det undan. men nu är han tillbaka i västerås igen inför skolstart. det var inget långt umgänge med david men långt bättre än att inte hinna träffa honom alls. sen körde jag och emelie hem till mig i lund, käkade gryta och språkade ikapp om allt vi missat under jul och nyår.
jag jobbar och jobbar nästan alla dagar i veckan, men det behövs ju verkligen slantar nu. synd bara att timanställda inte får betalt förrän i slutet av februari för jobbet i januari... knäcke knäcke knäcke. heja heja. jag är tacksam över julhelgen som gett mig föda och logi hos mamsen, vilket besparat mig några av de hundralappar jag önskar jag hade.¨

häromdagen såg jag han, den killen som Soffipropp hånglade med på en klassfest vi hade i tvåan. han gick inte på vår skola men kom ändå - av intresse för henne, och ingen av oss andra i klassen kunde se charmen hos honom. stackars sofie har blivit lätt mobbad för detta flertalet gånger, men jag tror hon har distans och inte lidit för mycket. häromdagen gick han i ljusgrå joggingbyxor över sankt hans backar, med en mycket fin, stor pälsmössa. dock var han själv lika ful sam vanligt.

[f] hade en fantastiskt trevlig nyårsafton!