absolute 90's och packande

På sportify har jag hittat Absolute 90's Vol 2. Precis vad jag är sugen på ikväll. Lite Robyn, lite Ronan Keating, Eric Gadd och Mauro Scocco och en massa andra nostalgigodingar. Kan varmt rekommenderas.
Nu ska jag sanrt bli i packartagen. Ska till Budapest med familjen imorn, och det gäller att inte överpacka, min väska är inte stor alls.
Har varit på Nova med Linnea idag och bara myst. Hur ofta går man på Nova och trivs? Jag som tillomed jobbar dör - brukar vara så less på det, men idag var det perfekt. Inte för varmt klädd och inte vidare fattig heller. Sen käkade vi på Ebbas - och nu är det beslutat: nästa gång blir det pannkaksbuffén. Lätt värt 99kr verkar det som. Vi gick snopna förbi pannkakorna och alla tillbehör efter att ha beställt varma mackor (som iofs var fantastiskt mättande. Jag är fortfarande i eftermatkoma).

Hur kan vädret vara såhär trist? Hur är det möjligt? Man frågar sig gång på gång, hur är det möjligt, hur är det möjligt?

[f] Just d

grubbel

jag talar för mig själv. på ett ganska så ocharmigt pensionärsvarning-sätt. jag kommer på mig själv ibland. oftast är det på kvällen när jag gått och lagt mig. dagens sista grubbel. igårkväll sa jag till och med högt "oj, jag pratar för mig själv" efter att jag kommit på att jag pratar högt för mig själv.
min farmor pratade för sig själv. "då har jag gjort det, och ska göra det här och det där". jag har nog fått det från henne. synd är dock att det ibland slipper ut lite olägliga kommentarer eller tankar/hemligheter som inte bör sägas. jag får öva mig på tystnad helt enkelt.

jag måste ha en vit jacka till sensation white nästa lördag. borde nog dra till nova nu snabbt. om ingen har en vit jacka att låna ut vill säga... den ska bara direkt in i garderoben så allt är safe.

[f] idag var jag inte alls sugen på frukost, fastän det är lördag och långfrukostdag.

vatten från ingenstans.

nu är det datadampens tid. micke gick. han ledsnade. min dator vill inte installera något, kan inte öppna externa diskar och ger den där error-tonen var och varannan minut. är detta slutet? eller kanske början? är det dags att skrota denna skit och skaffa ny laptop?
pengar pengar pengar. inre kris. vill, kan, men aaah? mac book pro för mååånga tusenlappar, eller nån random PC laptop för färre tusingar?
många bud från olika håll.

misär. typ i alla fall. idag har jag tvättat (igen - det tar aldrig slut), och sett på film. jag kommer ingenvart. målat naglarna, diskat. micke har skrivit tenta och är rätt säker på att det gick bra. jag går inte ens ett program. ta tag i livet freja. suck. tvätten var i alla fall en bra start. och jag har städat övervåningen och badrummet. men nu är det nån läcka, så det är ny pöl att torka upp varenda gång jag går in där. och jag hittar inte källan. bara pölen.
och ännu en gång har jag skippat skolan. fegt, slött. men ignorerar man ångesten mår man rätt bra ändå. apati. mikaela fattar.

ikväll blir det i alla fall socializing för hela slanten. med plastrid, axel och david. och systemets finaste.
borde jag ta en nap? skärpning. kom till skott nån gång. så jag hänger tvätten och fyller nästa maskin. rent och torrt in i skåpen.

[f] jävla vattenpöl från ingenstans.

dagboksdrama

jag saknar en dagbok.
inte bra.
jag har många dagböcker, alla är påbörjade och ingen avslutad. alla har varsitt menat tema.
den jag saknar har tema privatsak.
trist läge.
pinsamt läge.
ska fortsätta leta efter min privatsak-dagbok. innan den skapar förödelse.
och under tiden ska jag skriva i min andra dagbok om letandet, och om tankar och sanningar. i min absoluta sanningar-dagbok.

[f] resedagböckerna och mina-vänneboken från femman är kvar.


hur man sover bort en hel dag - eller flera.

skaffa någon form av febersjuka som tar mycket stor del av energin från kroppen. ät inte mat på flera flera dagar, håll dig till dina smärtstillande mediciner och penicillin. bli väckt klockan nio, ta en halvtimmes vaken-paus, och återgå till sovandet igen halv tio. vakna vid två och känn smärta i hals och mun. undvik att äta. drick någon deciliter vatten. gnäll lite. skaffa gärna lite framtidsångest så blir sovsuget genast starkare. tänk på allt du missat och missar, och tröttheten växer med resultat. gå sedan ner till tvn när du vaknat gen vid fyra-tiden. skaffa en dvd-box med någon bra serie att följa. drick lite till. återgå till sängen vid tio elva tiden på kvällen och tadaaa: dagen är bortsoven.

Fascination. Hur gick två veckor så snabbt? Om någon undrar över min frånvaro har jag haft halsflussen Allan och lite till, vilket fått mig att helt missa världen. Det kom som en chock när jag förförra veckan fick ett litet inlägg på facebook om vilket ämne jag valt till uppsatsen. Uppsatsen? Oj. Det jag minns från sist jag var i skolan är att jag låg efter med min litteraturbok. Och det roliga är att jag inte kommit en sida längre sedan dess. Då hette det att "boken skulle varit utläst för flera dagar sedan". Nu heter det att näst nästa bok ska vara utläst. Shit, I'm in trouble. Men det har varit så in i helvete skönt att bara vara. Bara vila och bara vara. Inga krav. Mamma har sagt "Du behöver inte göra någonting. Du får vad du vill." Jag ville ha en Grey's anatomy-box. Jag ville inte ha något att äta på evigheter. Och tillslut räknade mamma deciliter för att se att jag fick i mig tillräckligt med vatten för att inte behöva sättas på dropp.

Idag har jag ätit äppelkaka med vaniljsås till frukost. Och detta är första målet mat som är i fast form på flera dagar. Min hals har varit FUCKED. När jag legat i 40 graders feber med halsfluss i nån vecka tittade jag mig i halsen i badrumsspegeln på nedre våningen, och började gråta. Ljuset där var alldeles för bra. Jag såg allt. Det var det värsta jag sett i hela mitt liv - alla kategorier. Jag ska inte vara så otäck att beskriva vad jag såg, men plötsligt blev min smärta befogad tusen gånger om. Färger som inte hör hemma på svalj, gomsegel och tunga.
Jag har en hel bricka med bara mediciner. Jag har vaknat om nätterna och ylat som nån alzheimersgalen 90-åring med mardrömmar. Jag har hittills avverkat tre doktorer på vårdcentralen, två på hals-kliniken och kommit upp i frikort inom sjukvården.

Bara ett besök till (hoppas och tror jag) imorgon, sen är det tillbaka till verkligheten som gäller. Bara inte körtelfeber är diagnos så är allt prima. Nu ska jag återgå till mitt sovande. Sista chansen. Är trött och mamma kommer snart hem och då börjar insikten. Ta mig kragen. Ta tag i mitt liv, och allt det där andra tunga.

[f] heja grey's anatomy.


mammorna tar över!

jag har vänförslag på facebook. dagens fyra vänförslag bestod av en av mina gamla lärare ("äldre utgåva") och tre mammor till kompisar. inte ens särkilt nära kompisar. bekanta är nog mer korrekt.
men poängen är att alla var mammor. tar mammorna över facebook? mammorna är överallt. balansen mellan mammor och pappor på facebook är mig veterligen mycket mycket ojämn. var är papporna på facebook? mammorna tar över.

[f] mammorna tar över

allt på en gång.

i måndags mådde jag bra som fan. var hos sofie och käkade marängssuisse och allt frid och fröjd. men natten var kall, jag frös som fan, och vaknade med svullen hals. jaha - inget jobb, inget plugg, bara film. skönt på sitt sätt.
i onsdags var det trettiotre gånger värre. what the fuck? jag som typ aldrig är sjuk, och som dessutom i flera veckor bestämt sagt till mig själv "nänänää, här kommer inga virus till". Så mamma fick komma ner till Lund, hämta mig, behandla mig, och älska mig. Och på vårdcentralen tog det tre minuter på labbet att få fram ett tydligt positivt svar på min halsfluss. HELVETE. jag har inte tid med sånt här shit. men har ju i alla fall penicillin nu, så man ser ju tydliga framsteg i alla fall.
men jag kan fan inte sova på nätterna. bara på dagtid. inatt sov jag mellan 02 och 05.30. Sen väntade jag till Clara skulle gå upp, och joinade henne lite på morgonen.
Men inte nog med lite kass sömn och feberdrömmar. Nu fick jag mini-tinnitus i natt, och vänster höft har typ-gått-ur-led, efter att jag sovit. vafaan.
när ska det bli slut på skiten. imorgon ska jag upp i ottan och skriva SAT i malmö hela dagen. timingen är perfekt som alltid.

[f] inte irriterad alls. heja sjukdom

ett litet infall av uggla.

jag sitter och lyssnar på magnus uggla. när hände det senast? kan verka helknas, men jag har haft "nitar och läder" på hjärnan några dagar nu, och det är ju förbannat irriterande när man inte kommer på alla orden i en refräng man grubblar på hela hela tiden.

får jag inte nitar och läder,
höga stön och porriga kläder [...]
så dissar du alla mina manliga behov.

vackert som fan. eller?

idag har det haglat så mycket att jag inte kunde somna på tv-soffan - fastän jag var jättetrött. det blir bussen till jobbet idag. sen kanske jag kan promenera hem från nova ikväll för att inte bli soffliggare på heltid.
och kanske titta lite i en skolbok. se om disciplinen plötsligt vill infinna sig. (troligen inte), skäms.

[f] köpt varm jacka nu, och tänker på den dagligen.