tentapluggarn

Det är eksamensläsningstider och jag sitter i en av skolans lässalar för att tentaplugga, men funderar på att "ge upp tidigt ikväll". Klockan är ju bara kvart i tio - jag siktar oftast på att bli till minst halv elva, men jag har varit rätt effektiv med neuroläsningen i eftermiddags, så jag borde kanske se det som en belöning att kunna få cykla hem och hoppa i säng lite tidigare än andra dagar.
Vi har en vecka kvar till Makroskopisk anatomi-tentamen, och jag har förskräckligt mycket kvar att läsa. Ska liksom "börja från början" imorgon med den huvudsakliga kursboken. Vi har haft två tentor precis innan denna (som tackolov är den sista), så det var några veckor sen vi berörde det här ämnet, och det känns som om jag glömt så himla mycket.
Ute sjunger Århus fåglar lite vårsång, som om de har all tid i världen och inget att oroa sig för. Skönt för dem. Jag ska njuta lite av det hela på cykelturen hem. Dagens enda kvart utomhus. Och idag sken solen tillomed. Den missade jag. Tog några andetag ute på trappan vid åttatiden, men skuggan hade lagt sig i kvarteret och det var rätt ruggig vind. 
Om en vecka gäller det. Då ska jobigbyxorna på igen, då ska lägenheten rengöras och sen ska det ägnas tid åt en cykeltur längs havskanten. Det ser jag fram emot. Jag ska slita som ett djur så att jag klarar tentan, sen ska jag känna mig fri som en fågelsångsfågel, i Århus friska luft, och lära mig lite om vad att vara i klinik innebär på en och annan sista föreläsning.
[f] Sen är det sommar.