no more grits!

Dagens frukost; svennestyle. Havregrynsgröt med linfrön, pinjenötter, mandel, torkade tranbär och mjölk.


gröt på svenskt vis

[f] GI


Roxy is the one at Georgia State

Efter en mycket händelserik och trevlig helg måste jag dela med mig av lite bilder.
I torsdags firades min allra första thanksgiving, tillsammans med andra internationella studenter på Clayton State. Sen såg jag Harry Potter i fredags med mina älskade Curry's och på kvällen tog jag med mig Tony Yaacoub till Georgia State University (inne i Atlanta där jag har grsp-kompisar). Vi - Quentin, Christian Chalk, Tony och Corwyn - käkade ute på Vortex (av någon anledning blir det typ alltid Vortex - men det är ju också världens bästa restaurang). Eftersom mina stackars fötter inte riktigt klarade av jättelånga promenader i high heels, slutade det med att vi stack hem och chillade istället för att dra till Opera och se Axwell. Ångrar så otroligt mycket att jag inte tog platta skor från början så jag kunnat skaka lite bum till Swedish House. Dock mysigt med filmkväll.
I lördags drog jag tillsammans med världens bästa grabbgäng till Atlantic Station, det ultimata shoppingkvarteret i Atlanta om man inte ska leta sig till ett inne-köpcenter. Tyvärr blev det ingen gangstah-keps denna gången heller. Måste se till att hitta en snygg i min storlek så att jag kan passa in bättre på skolan. För övrigt ser jag så otroligt bra ut i baseballkeps att det är slöseri varenda sekund jag går barhuvad.
På Atlantic Station såg vi dessutom den nyuppsatta jättegranen, lyssnade till gospel-julsånger och såg barn leka i låtsassnö i ett hörn av torget. Nämnde jag att det var 21 grader varmt och vi gick i t-shirt? 20 november; you gotta love it.
För en om möjligt ännu mer ultimat helg kom Sara Rywe och anslöt på Georga State på lördagkvällen. Restaurang i midtown, sen hem till lyan och allmänt mysa med film och sälle tills in på småtimmarna. Imorse (söndag) käkade vi frukost på Waffle House, sen åkte jag och Tony till McDonough och såg på teater med hela Rotaryklubben, och käkade på Italian Oven Restaurant. Toppenhelg i lyxstil.

Och det verkar som att boende i NYC dessutom ska ordna upp sig. Jag längtar så till Manhattan! Ska bli spännande att se vad som erbjuds där!




Tony in Thanksgiving Pilgrims Hat

Christian Chalk, Freja Fornander, Christian Dickenson, Tony Yaacoub  Atlantic Station, 20 Nov 2010
Christian Chalk, Jag, Christian Dickenson, Tony Yaacoub - Atlantic Station

Tony Yaacoub och Sara Rywe   Waffle House Piedmont ave, Atlanta
Tony, and Sara

Quentin Rossetto
Quentin Rossetto

Christian Dickenson
Christian Dickenson


 




Helgens soundtrack:  Salem al Fakir's Roxy
[f] har en väldans massa skolarbete att utföra på en dag. Kommer bli toppen.


 





Sandy

Stolt storasyster kan härmed meddela att Clara Fornander ska spela Sandy i Grease, i uppsättningen av LEL's musikteater i Lund på stadsteatern i slutet av maj!



[f] i knew it


nakendopp och skrivarstopp

Helgen i ingenstans var toppen! Bilen jag hyrde så ut som en liten rymdmaskin i silver, men tog oss trots allt till rätt ställe (efter fyra felkörningar och en osynlig infart i skogen). Sky High Sanctuary hette stugan vi hyrt och den låg på en kringelikrokig väg vid en sjö i björnskogar och den huserade 40 glada GRSP-studenter hela helgen. Jag hann med ett långdopp i sjön (trots förkylning var detta det mest njutbara på länge - man är ju skandinavier!) fest, promenader och en väldans massa bubbelpoolande bland de brandröda löven. Vädret var toppen hela helgen, humöret var på topp.

Nu sitter jag istället i mitt sunkiga rum med världens snuva (tackolov ingen feber) och nyser varannan minut, och dessutom har jag en jättelånguppsats att skriva till imorgon men det står helt still i huvudet. Jag kan bara inte formulera mig, och vet inte var jag ska börja! (jo, jag vet att jag ska börja med att researcha, men det är ju så tråkigt och tidskrävande). Det är mysigare att tycka synd om sig själv framför en långfilm. Det är dessutom ösregnsdag idag - så höstigt det bara kan bli i Georgia.

Känner på mig att det kommer bli en lååång kväll framför datorn, och det är jag inte alls sugen på.
Men på torsdagkväll ska jag på Thanksgivingmiddag på skolan, och sen på fredag förmiddag ska jag se nya harry potter-filmen med mina "syskon" och sen ska jag spendera lite tid på landet hemma hos dem, och på söndag blir det teaterdags med min andra Rotaryklubb.



foto: freja fornander


foto: chloe chilver


foto: chloe chilver


[f] oh ah, GRSP!

redo för en helg i ellijay

Nu ska det snart bära av till norra delarna av staten igen. Norra Georgia's Ellijay är destinationen för helgen, där en stort antal vänner väntas ha en toppen helg tillsammans.
Jag har lite halsont och mår lite illa, men inget värre än the common cold. Får uthärda det hela med en alvedon eller två, ochlite halstabletter. Snart kommer biluthyrningsfirman och hämtar upp mig på skolan, låter mig skriva på ett antal papper, och sen bär det av till downtown ATL för att hämta ut Christian Chalk, Andrew och Quentin på Georgia State University, och sen ett ytterligare stopp i Waleska för att häömta upp Christian Dickenson. Det bör ta ca 2 timmar att ta sig till stugan vi hyrt (med lite extra tid att hinna köra vilse och sen mirakulöst -som alltid- hitta rätt igen).
Jag har packat min bikini inför bubbelpoolsbadandet och en hel del mys-DVDer och behöver bara köra inom och köpa en och annan pastarätt för att klara helgen.

Det ska bli jättekul.

Och jag ser verkligen framemot min Bahamastrip i decemer med Sara, Matilda, Craig och Frida!
och NEW YORK CITY under nyår-..
allt flyter på bra nu. inget att klaga på alls faktiskt. Skulle vara den bacillen i halsen då.

[f] nyfriserad igår

lättare övningskörning

Jag ska få låna en GPS till helgens utflykt (till norra Georgia, där GPS krävs för att komma rätt) av en tomtelik farbror som förr var med i Rotary, och idag tog han med mig på en testkörning med GPS, för att jag skulle lära mig hur den fungerade. Det var kul att jag fick sitta bakom ratten ett tag (för första gången sedan jag kom hit - amerikanare lånar över lag inte ut bilar till någon, verkar det som), så det tackar jag för, men det hela blir lite konstigt efter ett tag. Inte precis första gången jag ser/upplever hur en bil-gps fungerar, och inte heller tar det mig mer än tre minuter och en korsning för att förstå hur manicken fungerar, och inte heller behöver jag öva mig nitton gånger på att knappa in adress. Men jag spelade med, och övade och övade. Han är väldans snäll, farbror Kenneth. Han gömmer sin GPS i en stor kaffeförpackning i plast under framsätet, med motiveringen att tjuvar inte är "very likely to steal some old coffee." Farbror Kenneth har dessutom varit lärare förr i tiden, och när han fick höra om mina två uppsatser överraskade han mig med utprintat material han hittat för min skull. Tänk vad vissa är generösa, och en del av faktan verkar som att den kan komma mycket väl till pass inför mitt skrivande (hur liten min motivation för själva uppgiften än är).

Just nu spelar skolans fotbollslag viktig match mot någon annan skola och jag funderar på att kila ner och heja lite (för att undvika skolarbete, såklart!), och ikväll ska jag på jazzkonsert i Spivey Hall. En kompis är med i bandet, och jag får betygspoäng i music appreciation för att jag deltar. Double win situation.

Sabrina (min värdmamma) blev mormor igår. Ändligen föddes lilla Aspen Lynn Copeland, av Jennifer. Ska bli spännande att träffa det lilla livet! Det har längtats och tjatats så mycket om ungen att jag är extra glad att hon är till världen äntligen. Nu ska jag grubbla ut nån lämplig liten grattis-present eftersom jag inte kunde komma på deras babyshower förra månaden. Blöjor, tycker morfar Tim.

[f] dumt är att tiden går så snabbt när man har roligt.


GRSP in my heart

Vi har alltid så himla kul när vi ses, GRSP och jag.
I helgen var samtliga (utom en) samlade i norra delen av Atlanta för att tillbringa höstens sista GRSP träff tillsammans.
Vi hostades av klubbarna i Sandy Springs och Alpharetta, och det bjöds på många treats.
Första natten (fred-lörd) tillbringade jag tillsammans med super crew Sara Jane Hondrue, Sara Rywe, Christian Chalk och Craig Macintosh hemma hos Diane och John Norton utanför Gainsville (norr om norr, så att säga), i deras feta lyxvilla, med ute-hottub, källar-bar (all inclusive) m biljard, biosalong och diverse andra spelmöjligheter. Dessutom kompades vi av en utomordentligt bra radiokanal natten igenom. Antal timmar sömn:  2,5

Nästa dag (lördag) forslades vi till Metro YMCA, checkade in, och spred våra prylar everywhere.
En buss à la femtiotal (se bildbevis nedan) körde oss till Georgia Aquarium - världens största aqvarium, litermässigt.
Där tillbringade vi måånga timmar bland hajar och småfirrar, lite lätt illamående från min sida pga sömnbrist, hunger, och min eviga fobi för undervattensfilmer (såklart fanns filmmonitorer överallt för att försvåra min situation). Fiskarna var i alla fall coola, och jag har klappat både rockor, minihajar, och tigerräkor (de senare var de mest läskiga).

Lite lunch på en random parkeringsplats (helt i GRSP-stil), med skinkmackor och chips (helt i GRSP-stil), följt av en lång eftermiddag på Coca-colamuseet. Fortfarande lite tröttillamående lyckades jag njuta av vistelsen till tusen i alla fall, och det hela avslutades med smakprovning av 50 olika läskedrycker från alla delar av världen. Resultat: läskmättnad

Kvällen på YMCA var legendarisk. Bubbelbad i stekhett vatten, kasta boll i simbassäng, klättervägg, innefotboll (jag har sjuukt mycket mer talang än jag trodde efter 12 års uppehåll), basket (ingen talang), lite stretching av vänster rumpmuskel och Sara's framsida lår, och måånga djupa djupa diskussioner natten igenom. Dessutom fotbollsspel, biljard, pilatesbollande och fruktsnacksande inpå småtimmarna. Antal timmar sömn: 3

Söndagen bjöd på fantastisk frukost, skjuts tillbaka hem till Morrow, lite facebookande, och sen en kort nap. Antal timmar sömn: 5

Upp klockan sju, för kvällsmat, och klockan nio läggdags. Antal timmar sömn: 12
Lite lustigt är att jag fortfarande är supertrött, trots min mastodont nap igår, och långa natts sömn. Tror jag inte kunde koncentrera mig på att sova djupt nog. Så måste det ha varit.

[f] plugga? not so much!






Sara, Christian, Craig, Sara och 40 graders bubbelpool i utetemp 12 grader.


Lite lunch på en parkeringsplats ur bakluckan.


Äggbuss, har förmodligen sett bättre dagar. Rymde nästan 60 pers.


Utanför World of Coke. GRSP 2010-2011




drömsammanfattning

från nattens dröm

En irriterad hundägande tant berätta stroppigt för mig (i drömmen) att
om ett hus har en lång, brant, slingrande trappa upp till dörren, så är det extra viktigt att man inte lockar upp sin hund ifall där finns ett staket. Hunden kan bli ivrig och huggas av på mitten av det vassa staketet då den springer ner jättesnabbt.
Jag tyckte hon var dum i huvudet och började bråka med henne, och sen kom hunden, och den var ivrig men höggs inte av på mitten. Dock slickade den mig på benen tills det började svida.

[f] sen kom fyra andra hundar

äntligen tisdag kväll

Idag har Freja varit en riktigt duktig flicka.
Det började med att jag skippade morgonträningen, men vägde upp detta under lunchen: BLT (butt, legs, thighs) 1h.
Sedan lämnade jag in min hemtenta i matte (som jag gjorde klart förra veckan, sedär!), och jag väntar mig ett hundra procentigt resultat. Sedan ägnade jag en otrooligt lång håltimme åt studier, och avslutade skoldagen med en präktig powerpoint-presentation i Engelska 1101; "Using sources ethically". Dödstrist, och jätteskönt att det är över. ska bli intressant att se om jag lyckades charma min lärarinna nog. Försökte att verka positiv, och prata flytande utan att läsa anteckningar rakt av.

Jag förbereder mig inför helgen: GRSP-weekend i Sandy Springs (norra Atlanta). Äntligen ska jag få träffa alla mina favorite buddies igen! Morgondagen ska därför ägnas åt att tvätta kläder, lite framförhållande arbete inom skolämnena och åt att ha lite ångest över att behöva ordna skjuts av hårt arbetande människor (som inte vill köra timtals bil en fredag eftermiddag eller söndageftermiddag - vilket jag fullständigt förstår). Om jag bara haft en bil...  "Käre Gud. Jag önskar mig en bil under mitt år här i USA. Tack på förhand."

Om nätterna drömmer jag helt sjuka saker. Och jättelänge. Jag älskar att drömma, så jag ska inte klaga, men jag tappar en hel del djupsömn på grund av detta (och därför sover jag mer än vanligt folk). Har dock kommit att fundera på om det är för att jag har för mycket socker i kroppen mot kvällskvisten, och om det är det som spökar. Kan någon dröm/sockerexpert uttala sig? Jag ska kanske helt enkelt ta tag i studien Att inte äta något som omvandlas till socker, efter klockan sju på kvällarna, och se vad det resulterar i.

[f] sjuka drömmar here I come (läggdags)

halloween the american way


Jag missade helt att ställa in datum på kameran, så det står ju helt fel år och dag och tid och allt på korten. En läxa jag nu lärt mig och i fortsättningen ska rätta till.
Helgen är över och den har varit fylld av lösögonfransar, trick-or-treat, och kostymer, och det har kalasats med Rotary, och trunk-or-treatats med familjen och kyrkan.
Äntligen har jag fått frossa i godis (vilket jag nu bittert ångrar på gymmet..), och fått klä ut mig i knas ballerinautstyrsel med låtsasblod runt hela halsen (som om den var avhuggen och påsatt igen).
Det blev dock ingen vild ungdomshalloweenfest, men det kan jag ju ta igen annat år. Rotarygänget har sina karaktärer de också...
I veckan ska det registreras vårterminskurser, och jag är beredd! ska skriva upp alla mina koder i förväg så att det blir gjort på ett litet kick. Jag vill inte att någon ska ta min plats ifrån mig, nu när jag kämpat med att passa ihop ett schema som matchar mitt kommande liv perfekt.
Det kommer bli en bra termin nästa termin! Jag känner det på mig! Har bara några tråkitråktråkiga uppsatser att ta tag i under november månad och sen är jag disaru! Hello globe-trottering!

Följande bilder är kort sammanfattning av några ögonblick från helgen. Lite halloweenkläder, lite halloweendekoration, lite galet totalöverdekorerad trädgård. Att folk orkar. Man undrar ju hur julen kommer se ut!




Michaela, 14 - Indian,    David, "German"


Caleb, 8, Jestar/Joker


Kennedy, 10, Avatar


Trunk or treat (baklucke-pynt)



Ett hus vi trick-or-treat:ade hos


[f] nämnde jag att vi har 23 grader varmt den 1 november?