amelia beach - florida

Igår hemkommen från Florida, med lätt solbränna och ro i själen. Det har verkligen varit en lyxhelg, med tanke på att jag fick gratis resa, mat (inkl riktigt schyssta restauranger och dyra viner), och boende i strandlägenhet (på bottenplan med terass) precis vid stranden. Vågorna ver verkligen toppen för lättare boogie board surfing, vattnet rent, klart, och stranden halvtom på folk (trots långhelgen) och delfinerna på avstånd var inte heller helt fel för den ultimata Florida-känslan.
Vi åkte på eftermiddagstur till St Augustine, som är Floridas äldsta stad, och där var supervackert! Smala gågator med gamla hus och gatuliv, och gammeldags karamellaffärer. Körde genom fancy villaområden i Jacksonville, och längs med strandvägar med snygga viktorianska hus! Skönt med lite arkitektorisk omväxling och lite freesbee-lek i badkläder.
Dock funderar jag fortfarande på vad det var för läskig fisk som attackerade (eller helt enkelt var riktigt vilsen runt) mina ben den dagen då vattnet var lite grumligt efter den där tornadon som passerat längre ut till havs under natten, och det var lite tråkigt att det skövlats in ett 4 dm stort krabbskal som jag trampade på (så att det tillomed kom blod från min fotsula).
Stort plus till de svarta glänsande fossihajtänderna som vi hittade massor av på stranden (ja, där fanns hajar, men bara nattetid, vilket är varför vi inte badade på natten), och till öns alla naturreservat, och de stora sköldpadderesterna man såg här och var bland dynerna.

Vardagsrum, kök och solsken från soluppgången över havet, Amelia Island, Florida:



Havsutsikt:



Boende på bottenplan vid havet, Florida:



Fernandina Beach, Florida:



St Augustine, Florida - Gågata i Floridas äldsta stad:



Nu ser jag mest framemot en slappeonsdag, en skoltorsdag, en sleepover torsdag-fredag med Mette och Ebba från Norge resp Sverige, och en helhelg med GRSP i Morrow, bland annat på Clayton State University, och vid Lake Spivey. Det kommer vankas GRSP-Idol, sol och bad, team building, och middagar, för att inte tala om den feta gympasalsövernattning-à-la-skolläger-lördagen.

[f] med andra ord: bra helg, följt av bra vecka, följt av bra helg! toppen!




pluggisen letar sig fram igen

Idag har jag faktiskt för första gången varit duktig med mitt pluggande. Detta är hittills min första dag som jag planerat in pluggtid, och haft tid för det, och dessutom varit någorlunda diciplinerad. Tilläggas bör kanske att jag skjutit upp precis alla läxor till idag (som alla av en händelse ska lämnas in eler vara klara imorgon). Jag har stuvat ihop en självbiografisk uppsats på två timmar (som vi började "tänka på" för ca två veckor sedan), och även gått till the Writer's Studio - en hjälpverkstad för elever gällande vilken typ av skrivande som helst, och fått min uppsats genomgången, ifrågasatt och korrekturläst (the Writer's Studio ger även extrapoäng mot engelskbetyget enligt min lärare).
Jag har gjort min musikkunskapsläxa med tillhörande quiz (100% rätt), och faktiskt läst typ tio astråkiga sidor i jordens mest lama bok (bara 15 sidor kvar..), visserligen under vandrande tankar på en massa annat, men ändå.
Just nu brygger jag kanelkaffe i min enmannabryggare (amerikanarnas fyrmannabryggare) och ska snart börja fundera på matteprovet vi har imorgon på hela kapitel ett. Jag har tillomed planerat in några pluggtimmar med en kamrat i min mattekurs under kvällen. Det känns bra att ligga i fas. Kanske nått jag ska börja ägna mig åt framöver. Fast då har man ju inte de där hellediga dagarna då man inte ens kikar på vad för uppgifter som ligger framöver, och inte den där spännande kittlande känslan i magen som kallas stress, som jagar upp en sådär härligt.
Jag måste hinna med en liten gympatimme idag också. Skulle egentlgien masa mig upp till Kickboxing imorse kl 7.30 men snoozade något för länge (såklart..).
Det vankas Boot Camp 17.30. Får nog bli dagens mission. Inte för att 50 armhävningar är min grej, men jag gillar pushen från militärkvinnan med de muskulösa benen.

[f] det finns en väldans massa äckliga kryp här i världen