luddbollsvärld

jag pillar ut små luddbollar ur mina grå fingervantar och leker med tanken att jag levde i en luddbollsvärld. hur skulle det kännas? jag tänker mig att det skulle vara nästan lite irriterande att behöva oroa sig för ludd på sina svarta kläder inför en arbetsintervju eller en fest eller så, och hur skulle orscarsgalan se ut om de la renta och balenciaga-klänningarna blivit ofrivilligt nedluddade av grått ludd. å andra sidan hade man kanske landat mjukt när man råkat trilla från en stol eller när man krockat en bil. det kanske hade sett fint ut också. men en luddbollsvärld känns inte realistisk. var skulle luddet komma ifrån från början? bomhullsplantager i asien? jag har svårt att tro att ludd kan flyga så långt som till sverige med bara vinden. nej, luddbollsvärld är orealistiskt.

[f] tur.

bild från onelifestyle.blogg.se



grå himmel turned kvällssol

På trädtopparna skymtar solen. Men klockan är halv sex. Jag hade hellre bytt ut kvällssolen mot dagssol. Mulen dag med bitande kall vind är att föredra före regn, men kvällssol får gärna bli dagssol tills imorn. Personlig åsikt.

Ännu en onsdag har nästan passerat. Jag är dödstrött, men kan inte somna. Det är nog för sent för tupplur, så det får bli hyffsat tidigt läggdags. Jag borde dock öva på pianoläxan före läggdags för att inte behöva skämmas alltför mycket på lektionen imorgon bitti. Ikväll ska jag äta ute, med Meagan. Vi har inte setts på så himla länge, och nu när Tim och Sabrina är out of town blev det inte något Rotarymöte, så vi tänkte passa på att ha kvalitetstid till kvällen (Meagan är min amerikanska syster i samma ålder). 

Idag kickade jag butt på min drawing-lektion. Avslutade mitt första projekt (före alla andra), och kom jättelångt på min still life drawing (trots kolkrite-kravet. Kolkrita I don't like very much). Hahaaa. Jag ska ändå skippa lektionen på fredag så det var kanske lika bra :P

[f] Friday's TGI, give me a steak!

grattis leonie

Idag fyller Limpan år! (Leo, jag typ känt dig i 13,5 år)

Grattis Leonie på födelsedagen!

[f] för födelsedag

de fattar inte...

Benen är möra, och jag är mycket mycket mätt på bananer (det är en konstig känsla). Jag kickboxade järnet igår, och tränade två timmar i eftermiddags - varav den sista timmen var "hip hop aerobics". Jag kände mig sådär hiphopcool i redan supersvettiga superslickade ohiphoppiga träningskläder och mina fula utslitna Nikeskor. Sen tappade jag också bort min iPod i ungefär en timme, ringde fem samtal för att hitta den, och kilade gymet runt till ingen lycka. Tillslut hittade jag den tackolov på mitt rum instoppad i min ena äckelgympasko! tack.

Idag var det en riktig Georgiavinterdag: regn regn regn. Jag klädde mig taktiskt i stövlar och paraply, och svettades om fötterna inomhus, men njöt av plusgraderna utomhus. Regn är inte så illa om man är rätt klädd - och inte är ute mer än ungefär fyra minuter! (I övrigt hatar jag ju nederbörd av alla slag).

Till helgen ska jag till Savannah. Jag och Frida ska "catch a ride" med min kära trustee Jeff, när han ändå ska åka ner för att bli tilldelad nästa års GRSP (spännande!!). Frida och jag rockar fett - alltid och överallt! Det komemr bli en toppen helg. Vi ska mysa lite hos en familj vi lärt känna, och passa på att träffa de andra GRSP:arna i Savannah. Kommande helger efter det är fullbokade. Det kommer bli en aktiv vår. I like. Annars kan det ju vara, liksom..

[f] "Folk fattar inte hur bra jag är..."


atlanta weather report

det här kan vara den roligaste filmen på länge. en bitsk kvinna i sann ATL-anda angående det svinkalla vädret förra veckan, samt andra aktuella ämnen.



gympa och skola i en härlig mix

dagen har varit en väldigt bra och vanlig dag. vanlig dag till den grad dagarna kan vara vanliga i mitt liv för tillfället.
det började med ett segt uppvakande kl 07.25, med dusch, gröt och påklädning, och sen lite paniksnabbt tempo mot min dagens första lektion (piano, och nej, jag hade inte gjort läxan). sedan ännu en givande lektion, i photoshopteori (svårare än det låter, men det ska nog bli konstnär av mig så småningom). min art-lärare Mr Xie är en fantastiskt duktig och inspirerande man. han har nog haft mest betydelse för mig av alla mina collegelärare.
efter min 2D design lektion med vilt photoshopsexperimenterande, var det lunch, sedan lite lunchstudier, och slutligen min sista lektion i musikhuset för dagen, kör. allra sista lektion för dagen var trigonometrin mellan fem och sex (lagom sent för att hjärnan hos både elever och lärare jobbar 60 av 100 procent).

efter skolan gick jag på träningspass "flirty girl fitness". lustigt, men givande ur svettsynpunkt. men kanske inte riktigt min kopp te. saknar min kickboxning med miss Mary så mycket, och längtar till måndag då det blir dags igen!

nu är det kväll. jag har suttit framför American Idol, och datorn ett bra tag, och borde verkligen sova så att jag orkar upp inför morgondagens alla disciplinskrävande projekt. det ska pluggas online-kurser, det ska städas, tvättas, dansas hiphop klockan tolv, tecknas på avancerad nivå i minst en timme efter lunch och sedan eventuellt förberedas för helg (kan hända att inget blir av denna helgen, vilket är ovanligt - och kommer leda till ännu mer halvofrivilligt studerande i de ämnen jag redan borde öka takten i).

[f] bootylicious gym class.

vänligen rösta

kära vänner

jag ber er vänligast att så ofta ni har möjlighet gå in
HÄR och rösta på Sara Rywe som årets affärskreatör för att ta henne till finaluttagningen i stockholm i februari.
Man kan rösta en gång i timmen tillomed den 24 januari.

en god idé är att göra länken till startsida för din webbläsare fram till den 24 januari.

[f] sara är fantastisk

dear friends

I kindly ask you to as often as possible vote HERE for Sara Rywe as swedens young entrepreneur of the year, to help her get to the finale in Stockholm in Februari. (click "Rösta")
You can vote every hour until Januari 24.

a good idea is to make the link your web browser homepage until Januari 24.

[f] sara is incredible


GRSP gör helg

Helgen i atlanta var verkligen toppen. Och lång! Redan i fredags när jag fick en släng av insikt i hur kul vi hade, slog det mig att det ju bara var början på en 3,5 dagar lång helg. Frida hämtade upp mig och Mellie och vi åkte raka vägen till Georga State University. En kort stunds häng och ombyte, en MARTA-tripp senare och kvällen spenderades på Oggan hos Anders. Det var ett gott gäng GRSP-studenter hade tagit sig in till Atlanta och ett gott gäng från Oglethorpe University som redan var där. En lyckad kväll. Vi tog oss tillbaka in till stan för att sova vid midnatt efter en kortis hos Anders fraternity.
Frida och jag "gjorde stan" på lördagen. Vi var hyffsat trötta men svinhungriga så vi var så illa tvungna att bege oss ut på jakt efter matställe. Det kan låta som ett enkelt mål mitt i ATL Downtown, men Atlanta är den tommaste lördagsstaden jag någonsin sett i hela mitt liv. Det går knappt en människa på gatorna, och desto färre diners syns till. Efter brunchen tittade vi i (tveksamma) affärer i knasiga områden (Hipetihop-områden skulle Rakel sagt. Jag köpte i alla fall äntligen min efterlängtade keps. Sen spenderade vi ytteligare en kväll på Oglethorpe. Toppenkul!

I söndags var det dagen före Martin Luther King Jr Memorial Day, så vad passade inte bättre än att gå på baptistgudstjänst i självaste Dr. Kings kyrka! Det var en mycket bra/fin/lång/intressant/givande gudstjänst, som avslutades i kärleksfull stämning men alla hållandes händer sjungandes We Shall Overcome, och gospellåten I lift my hands (som jag kunde tack vare LELs gospelensemble för sex år sedan). Tre reaktionsord: Det var fett!

Söndag lunch/eftermiddag/kväll bjöd på Matildas gröna ärtsoppa och tusen miljoner svenska pannkakor i Carrollton på Saras födelsedagskalas, och sedan timmar av goda skratt och sällskapsspel. Eftersom Saras 21-årsdag egentligen var på måndagen, restaurangade vi på klassikern Vortex i Little 5 Points - (Har jag alltid varit vanemänniska? Jag äter alltid samma sak på Vortex, fastän de har ju jättemycket att välja på. Eller har jag bara blivit så kunnig om mig själv att jag vet direkt vad jag föredrar och inte?).

Sen åkte vi raka vägen hem i regnet; Frida, Mellie och jag. (Frida och Mellie åkte ju nästan hela vägen tillbaka till Atlanta efter att de släppt av mig. Ett misstag man gör max en gång.)

[f] in peace we trust.


extended break

Klockan 9.15 en torsdagsmorgon vaknar jag upp i min bunkersäng på skolan för första gången på 34 dagar, och det känns skönt att äntligen vara "hemma" igen. Utanför fönstret föll precis ett stort sjok snöras från taket. Jag har nybryggt kaffe i handen, och tittar på en svartvit film som jag inte har en aning om vad den handlar om, men det näst bästa alternativet på TV denna morgon är annars en judisk informationskanal för en gratistidning.

Skolan har beslutat att hålla stängt hela veckan, och med nationell helgdag på måndag för Martin Luther King Jr, kan jag därför plussa på 8 dagar på mitt ordinarie jullov. Det är kallt ute (på riktigt). Härliga -11°C, och total isbana över den Atlantska världen. När jag igårkväll skulle käka mat hos Tony fick jag nästintill kravla över gräsmattorna för att inte riskera att bryta ryggen i en vurpa. Det är pure one-inch ice. Inte en snöflinga. Bara is, is, is.

Tragiska nyheter från igår är att helgens GRSP Official Weekend har blivit inställd på grund av vädret/väglaget. Förkrossad är jag i själen i och med detta, och ska se till att jag kommer till Atlanta i vilket fall. Jag behöver lite GRSP-påfyllning i själen för att klara januari i skolan, och jag hade verkligen sett framemot denna helg så otroligt mycket. Värst av allt är att de inte ens överväger att boka om helgen till någon annan helg. Oförskämt, skulle jag vilja säga.

För att lättare nå ut med bilder jag tar från min vardag i Amerikatt har jag öppnat mig en blogspot/blogger-blogg.
Besök mig på
frejafornander.blogspot.com för att se bilder och kortare inlägg.

Idag ska jag göra min första läxa, se mig omkring på campus/promenera, besöka gymmet (det nya året har ju trots allt börjat och juletiden är definitivt över), och språka lite extra med min nya rumskamrat Deveney som verkligen är ett mästerpositivt exemplar i jämförelse med den förra tjejen. Dev (som jag tänker mig att hon kallas i folkmun) har gjort fint i vårt badrum, städat tjusigt i köksskåpen, bidragit med kökshandikar och papperskorgar och hon har oftast sin rumsdörr öppen vilket är en väldigt trevlig gest och ett tecken på att hon är social och kontaktsökande. Detta kan bara bli bra.

På återseende. Jag ska småkika lite på svenska nyheter också för att försöka hålla mig à jour med vad som händer på andra sidan.

[f] what is money? money is nothing!




a superb christmas break

New York City was fantabulous (admit I never left Manhattan..). After a few days, my dearest cousin Rakel arrived and we checked in to the (not so very charming) YMCA just west of Central Park. As Rakel said: "It smells like Russia all over the place". The lobby was very fancy though.

We did some sightseeing - Empire State Building, some Central Park walking and several areas of downtown Manhattan, and we also managed to get the very last two (FREE) stand-by tickets to David Letterman. Sweet!
We did some necessary shopping, went to Guggenheim Museum of art, and had dinner at restaurants of all sorts. Worst was probably the Chinese "Special Platter" of vomit and rise (or so it looked), and best must've been the great French Bistro Saju. Great service, great olives, great waiters, and a lot of laughs.

Coming back to Atlanta went smoothly. Me and Rakel have shared Kennedy's (my) room. Daytime we have went to Tanger Outlet Mall, to Atlanta's High Museum of Art, Little 5 points, World of Coke, Georgia Aquarium, Underground, Hard Rock Café and Vortex. All the must-do's for a shorttime visitor.

SNOW has attacked, and I am not joking. The northern parts of Georgia has been hit by sleet and snow and the world has totally stopped. Hardly anyone is going to work/church/school, and driving is taking a serious risk, since the roads are covered with pure ice, snow and sleet (not much, but an inch or two). When David and I had to drive Rakel to the airport yesterday it took us the double time, and I saw at least 60 cars wrecked or left in the ditches by the roads, and there were several traffic jams, causing people (and us) to turn around and go the opposite direction on the road up nearest "exit" to find quicker tracks.
My school is closed. That therefore gives me a few more days to order school supply - I was totally unprepared for school to start so suddenly and hadn't looked up a single syllabus or book-list.
Turned out I only need to by one or two for this semester. (I googled the book To Be Determined for quite some time, until I realized the professor for that class hasn't yet determined what book to use.. true story, I'm a fool).

This semester is going to be crammed with trips, gatherings, plans, guests and probably a homework or two. I will be staying busy, and I am certain time is going to fly by. So sad. I love it here.
I have experienced so much fun stuff, and extreme heat, extreme cold and extremely wonderful people - Americans and foreigners, young and old. I am being so well taken care of, I am almost embarrased.

Later today the gym is to be surprised; I am going. It will be my first visit since late November, and I am prepared for a physical shock. Thanksgiving, Christmas and New Years have had their saying now, and the New Life is to begin - again, haha.

[f] Georgia on my mind (for reals)