besök på gång och semester som väntar.

ikväll kommer min familj hit till Atlanta och hälsar på mig! garanterat månadens mest spännande dag! jag har ägnat morgonen åt att sorterat toalettartiklar, och annat smått och gott som legat och väntat i badrummet. zip-lock-påsar har används för fullt, och jag kan konstatera att min necessär var ca 7 gånger mindre när jag kom hit. vad kommer alla prylar ifrån. man kan tro att jag inte gjort annat än att hängt på kosmetik/hygien-avdelningen på Walmart.

egentligen borde jag vara stressad idag. lätt stressad i alla fall. jag ligger efter med en hel del grejer, såsom studier inför de lediga veckorna som komma skall, projektarbeten i skolan, packning inför de lediga veckorna som komma skall och träning inför de träningsledigaveckorna som förmodligen komma skall.

igår spontanföljde jag med tony och löpningslaget till Tokyo Japanese steakhouse i Stockbridge. det råkar vara så att jag var den enda som hittade dit av den slumpmässiga anledningen att jag varit där en gång tidigare för bara fem dagar sedan. jag kände mig som en sann Georgian [je-årgi-an](?)!
och så är jag ju en sucker för sushi.

här kommer en bild eller två från igår kväll.

aerton på tokyo japanese steak house
hibachi cook.monique and tony, tokyo japanese steakhouse




trist på agendan är matteprovet som infinner sig om två veckor, med tanke på vi totalt bara har 2 lektioner på hela kapitlet som provet gäller, och jag förmodligen kommer plugga not-so-much.
trevligt är dock att jag nyligen fick "A+++++++ Sweet!" på mitt första matteprov av den läraren (jag tyckte tillomed själv att sju plustecken var lite att ta i. dock innebär kanske detta att jag kan fjäska till mig en position som favorit).

[f] maman, pappi, claris.

produktivitet

idag har jag varit produktiv, i alla fall på kvällen.
imorse var det lektioner tidigt, och vid elva åt jag lunch med tony. sedan satte jag mig med diverse studier på mitt rum, men det hela slutade med att jag var tvungen att ta en nap, vilket resulterade i ett 2,5 timmars avbrott från produktivitet. jag har aldrig i hela mitt liv snoozat så många gåner i hela mitt liv. jag höll inte räkningen men kan minnas minst 15 gånger..

när jag vaknade var det läge att få något gjort, så jag åt kvällsmat redan vid fem för att ladda batterierna, och satt efter det och pluggade på skolan ända till 21.30. tony kom och hämtade mig och sa att det fick vara nog.

allra mest chockerande produktivt idag har dock varit som följer: (kort paus för hallelujasång)

jag har dammsugit mitt rum! first time ever sedan jag kom hit till skolan förra sommaren (och det innebär inte att någon annan dammsugit rummet i mitt ställe). jag och min kära roomie Shakia har febrilt moppat och pulveriserat och doftsprayat, dammtorkat, avbakteriserat och dammsugit. och en även en del av gollisterna har fått sig ett trastork.
tråkigt i historien är delen när jag i slutet på hela projektet inser att damsugaren är så gott som igentäppt av svart afrohår, så en tiominuterspaus måste tas till att klippa/rengöra damsugaren. jag tänker mig att nästa gång kommer bli det egentliga renlighetschocktillfället. men ikväll får det vara nock med städande.

nu ska jag borsta mina tänder och preppa för sängdags, eftersom jag imorgonbitti har planerat (ännu en briljant ide från min sida) en frukostdate med Blair. en bra anledning att umgås i kombination med att komma upp i tid.

[f] städa städa hela dan...


vacuum cleaning proof


grsp klättrar i berg

Ännu en toppen helg med mina kära medstipendiater. Jag har nyss kommit hem från Blue Ridge (ca 2 h norr om Atlanta) där GRSP-truppen ännu en gång visade vart skåpet ska stå!
På fredagen (efter jäääääätttemycket rusningstrafik) kom Frida, jag och resten av gruppen som trängts i Volvon, fram till stugan vid 8-tiden och vi gav oss kvickast på att laga kvällsmat till alla. Snittar till förrätt, jordens godaste lasagne med sallad till huvudrätt och Fridas kalasbra chokladtårta till dessert. och så lite disko.

På lördagen hade Anders och Anton anordnat tidernas första GRSP Olympic Games. Jag var i lag med Chloe Chilver, Jonathan Kay, Alex Duthie och Martine Bay. (Vi vann dessvärre inte, men kom på stadig andraplats om jag fått räkna poängen). Bland de olika tävlingsmomenten fanns spotta grönsaker så långt man kan, kasta råa ägg-golf, och intensiv tiovarvs irländsk-julafton.

Huset vi hyrde hade (såklart) bubbelpool, biljardbordskällare, stereosystem till alla rum, tre våningar, 18 riktiga sängar, fullt utrustat kök och utsikt över floden. Kort sagt: nice!

Väl tillbaka på campus är jag mest jättetrött. Skulle gärna sett på en film, men har glömt fylla på förrådet på ett tag. Kan eventuellt bli dags för en lång tupplur, och sen avsluta dagen med lite fysisk aktivitet såväl som mental (studier).

Min nya Nikonkamera har gjort ett bra arbete i helgen, men jag har fortfarande mycket kvar att lära..

[f] peace out.

grsp olympics. team 'purple rednecks'


olympics. domare anton och anders

irländsk julafton

the house in Blue Ridge.


redo för bergen

det vankas resa till snäppet nordligare breddgrader. blue ridge ska tas över. bergen ska besegras. truppen är på väg. det ska hyras stuga i naturen, och trerätters lyxmiddag ska lagas. förklädet är redan på (mentalt i alla fall).
frida sitter i skrivande stund i sin volvo Svante med matkassar att fö en hel hjord med. tårtorna är preparerade, och arbetskraften står på dörrtröskeln i blue ridge och väntar på oss - mästerkockarna!

dagen har hittills varit stilla och händelselös. inga lektioner, inte direkt någon läxa att pula med, men ett aktivt skype till min lycka. välkommen hanna till skype. jag älskar våra konversationer. och hannas historier. de gör en händelselös dag händelserik. tack.

jag är spänd över att min familj ska hit, och har samtidigt nån slags svag ångest över att jag kommer missa nästan två veckor i skolan. kommer släpa med mig åtminstone syrran till skolan nån dag när jag ska ha bild. water prints coming up.


igår på det kristna Café on Main i jonesboro, som jag hänger med kompisar till vissa tordagar träffade jag en tjej som fick hjälpa mig att reda ut lite bibelfrågor och kristna synvinklar. intressant. jag lär mig en hel del där. och människor är väldigt öppna till frågor och motargument, vilket gör det hela mycket spännande. jag tycker om att lära mig och människor och kultur, och Georgia är verkligen annorlunda i människor och kultur!

[f] berg och dalar!

math nikon studies piano

with the soundtrack of Amelie in my earphones I sit in the study lounge in the residence hall, and try to ignore the loudly chattering nursing students who definitely do more talking than studying!
for the first time today i feel less stressed about the tests I have tomorrow. the math turned out to be easier than i thought. I was behind a few chapters this morning but after a little patient watching of tutorial videos from the 80's i feel more confident with my sine and cosine, and π (pi) and I are closer than ever!

most interesting thing tomorrow must be the pianotest i have first thing in the morning! i plan to wake up around 7 in the morning in order to have a little time to prepare before the test (so far i have practised a total of zero minutes.. ).

today's best: the arrival of my new system camera! nikon D3100, with some extra accessories such as filter lenses, wide angle and telescopic lenses, a tripod, memory sticks..

loveit. it has been really hard keeping off my new toy, and I so long for the weekend to come, when I'm gonna take marvelous photos of my dear GRSP fellow students in Blue Ridge.

[f] längtar så efter min familj som kommer snart

en helg på museet

det var lyckat att ta bilen och köra norröver! grsp-truppen (i alla fall 25 pers) stack till Bartow County Rotary Club för middag på fredagen, och sen en helg med fantastiska provisoriska värdfamiljer och trevliga sysselsättningar såsom museer, illusionistföreställning och lerduveskytte.
magikern var verkligen inte den bästa som skådats - trots hans olika utnämningar - men själva showen i sann dålig åttiotalsanda var underhållande av den enkla anledningen att den var pinsamt gammalmodig (måste ha varit densamma i trettio år, och koreografen från 80talet kan behöva en och annan omskolning).
på söndagmorgon, då ett gäng grsp's tänkte rida häst kom erbjudandet upp om att få skjuta lite gevär. jag var inte sen på att tacka ja till det istället och som en sann amerikan sköt vi pistol (i skogen på bana), och även lerduveskytte med gevär (gevär är absolut min grej - pistol, not so much).

igår spelades Super Bowl på amerikansk tv och säsongens sista största och viktigaste football match är superhype:ad. folk har fester och käkar mat som tusan och på toppen av allt är de flesta mest intresserade av tv-reklamerna. jag hade jättehöga förväntningar på dessa reklamer som kostar 100 000 dollar/sekund att spela upp under super bowl, vilket medför att bara top notch reklamer spelas, och alla de nyaste reklamerna släpps. slutsats: det är fortfarande bara reklam. en och annan extra kändis har klämts in.

grsp in cartersville with magician Kevin Spencer.

shooting pistol in Cartersville with Frankie Johnson

Freyfrey opening the shotgun after hitting the clay flyers.

[f] lerduveskytte me like

hippedhopped excitement

i am totally exited about the upcoming days (negative reaction to some tough homework though...) with to kill a mockingbird premiere on thursday and a weekend in GRSP spirit up in Cartersville by Kennesaw. i am really looking forward to the Booth Museum of Art (and also the Tellus museum), and all other surprises that might be planned for us by the Rotary Club up there. on sunday it's Superbowl sunday, meaning american eats loads of food (just slightly more on thanksgiving apparently) and obsess in front of the last season american football game. will be an experience, especially if i will be joined by my all times favourite Frida Lönnberg (blog).

also, sunday morning GRSPs will go horseback riding! i love it! (loving it does unfortunately not make me very good at it though, but i am at least not afraid of the animals).

i am already a few chapters behind in my math - how did that happen? semester just started, and there's a test next week? good gracious, there are eager math people in this world! will have to do a lot tomorrow. i must also make sure i finish my first photoshop assignment for the semester (one assignment means a total of eight designs in this case). i am such a beginner when it comes to grafic design. i'm not even certain i now what i am aiming for when i am playing around on photoshop. will hopefully be better soon as i learn (my teacher is amazing. have the same in drawing, where I have learned so much i might actually be proud enough to show some of my "work").

today at hiphop i looked way cooler than last time (outfit does it all, as do attitude and concentration). only in the very end of the session (when the quick crawling on the ground trying to look groovy-moves occured) did i look like a total fool. luckily i can blame it on my injured hand and my recently made weary pinkie finger (true fact). and i might take the opportunity to reveal - i was not the only one looking totally ridiculous at that moment - thank God.

[f] it is raining heavily outside. must mean still winter.

delfiner myror solsken

jag har på nära håll tittat på delfiner i helgen. helt klart värt turen till Savannah bara därför. i fredags körde jag och Jeff ner till Savannah - hämtade upp Frida på vägen, i Macon och landade vid lunchtid på Armstrong Atlantic State University hos Mia och gänget. vädret var fantastiskt. när vi klev ur bilen var vindarna plötsligt ljumma, och solen gassade. som en svensk majdag ungefär.
på kvällen i fredags tittade vi på gratis magi-show (mycket lyckat, mycket roande), och sen stack vi downtown i taxi för att göra stan. mycket lyckat, mycket roande. synd att tiden går så snabbt när man har roligt.
lördag morgon sa vi hejdå till halva gänget som var tvungna att lämna Savannah. Frida och jag hade dock turen att kunna stanna i Savannah ända till söndagen, så lördagen blev framgångsrik med seglingspicknick, och delfinbeskådande. nästan som delfinsafari fast oplanerat. och gratis. familjen Shillington är fantastisk. hela helgens väder har varit fantastiskt. som en svensk majdag ungefär.

på söndagen fick vi äran att åka norrut igen med Mrs och Mr Skipper Burns. vissa rotarianer är så väldigt givande och generösa och glada, och paret Burns är inget undantag. det var ett sant nöje. de körde oss ända hem. jag åkte till david och nicole och spenderade en schysst söndagkväll framför film och med klyftpotatis (dock kyckling, men det gjorde inget den gången).

när jag kom tillbaka till campus idag - efter måndagsrotarymötet - möttes jag av en lätt panikslagen roommate som meddelade att badrummet myinvaderats. otrevligt. från vattenkranen i duschen dessutom. nasty. jag säger det igen. nasty! och inte kommer det nån fixarsnubbe direkt heller. så de döda (tack vare den frenetiska blekmedelsmetoden) myrorna ligger kvar över hela badkaret. och det kliar i kroppen.

[f] det kliar i kroppen