tisdag i mars

Jag skolkade från min pianolektion imorse. Men jag fick senare reda på att det inte var någon pianolektion idag - och plötsligt gick jag från skolkare till skoltrogen elev på en sekund.
På min design/photoshop-lektion fick jag sjukt bra beröm för min (i mitt eget tycke) halvhyffsade inlämning av CD-cover design. Jag gjorde den i all hast för att slippa ägna timmar åt den, och ändå lyckades flera andra göra sämre ifrån sig, vilket fick min lärare att tänka att min var bättre (än den faktiskt var). Och jag lämnade även in lite andra designs (typ 4 veckor försent) och han verkade rätt nöjd ändå. Man tackar, och pustar ut.

Jag har spenderat halva den ruskiga grå eftermiddagen i mitt rum, med disk och film. The American var ju ganska lam, om jag ska vara ärlig. Tanken var säkert att den skulle vara djup, nästan helt utan filmmusik, och handlingen saknade totalt klimax (slutet var inte särskilt upphetsande) och även om Clooney är schysst skådespelare väger han inte upp den totalt meningslösa handlingen. 1.5 av 5 solar. Max.

Jag måste kila iväg till Kroger för filmreturnering innan det blir mörkt och läskigt. Sedan ska jag ägna mig åt lite studier och framtidsplanering. Jag börjar mer och mer känna att jag närmar mig slutet på min USA-resa. Jag måste till och med tvinga mig själv att sluta fundera på packning redan. Jag tänker jämt på vad jag ska lämna kvar, vem som ska få vad, grejor jag inte får glömma kvar och hur och när jag ska organisera allt i mitt rum. Stressande och alltför tidigt att lägga fokus på det!

Istället vill jag ju tänka på om jag kan hinna med en San Fransisco-resa, vem som kan tänkas vilja följa med på den, och om jag kan göra ett stop inom Grand Canyon dessutom.

[f] the Svensk. 5 av 5 solar

mcn wknd

Probably my most stormy weekend so far, and a weekend to remember. Spending time with Frida and the Bell's is always a pleasure. This weekend I left Morrow on friday afternoon (thanks Meagan for the ride to the airport!) with a shuttle to Macon, met up with Frida, the Bell's and A-team at a nice italian restaurant, and from there it went on!
Pub's on friday night, cherry blossom festival on saturday morning/lunch. Then there was the thunderstorm, the coffee-drinking, the dinner making and the staying-inside during tornado-warnings all over Macon, the heavy snacking and fine socializing all night long (including pictionary and guitar hero).

We woke up late this morning (still storming outside), had casual breakfast in bed, had some hours of "mys" before Steve and Laura drove Anders, Anton and me back to the ATL-area.

[jennialt jäng]:
Anton, Frida, jag och Anders i Macon

[f] genious


i stormens macon

med storm och ösande ösregn utanför fönstret sitter jag i Macon och skular, och tornadolarmet ringer ute över hela stan. festivalen vi är på var toppen i förmiddags, men sen kom ösregnet och nu har vi åkt hem.
jag är hemma hos härliga steve och laura bell (fridas värdfamilj).
det är ganska spännande att sitta inne och vänta på en tornado (som då förhoppningsvis inte kommer). familjens yngsta dotter är hemma hos en kompis i ett mer varnat område och de ligger tydligen och kurar i garderoben med kuddar över huvudet. vi sitter i skrivande stund och googlar om vi ska gömma oss eller inte.
mest synd är det ju om vi inte kan åka till mataffären, och om vi inte kan gå på street party ikväll. (man har ju hört att den ska vara feeeeet!)

till min frida

den där Macon-sången är ju bara för passande just nu...

Natten är ung och jag ligger vaken Jag är Lucy in the Sky, jag är högt över molnen
Ja, jag vet att dom (a&a) är söta men håll tillbaka
För jag har trillat dit, jag har fallit, jag har vaknat
Ja, jag vet att dom (a&a) är söta men håll tillbaka

För

Jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag kommer
Jag är nästan där (hos dig i Macon)
Jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag kommer nu
Du, håll ut
Du vet att jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag kommer baby.. osv

[f] (natten är ju egentligen bara fredag eftermiddag, men vaken är jag)


monoprint

my latest pieces: "blue eyed girl" (series) and "mike"

all monoprints, mixed media

blue eyed girl series of four


blue eyed girl series of four horizontal


mike monoprit march 2011



[f] next up is gonna be genious - or disastrous




den dramatiska händelsen en marsdag då en kvinnas till synes perfekta ben blev förvandlade till ett spring break för bedbugs, och den skräck hon sedan hade för återkommande attacker

efter cirka sju avsnitt Glee (av rent pliktmässiga skäl - man måste ju komma ikapp) sitter jag nu i träningskläder som är nytvättade, onedsvettade och gymmet har stängt för längesedan. den där timmen av utpumpning blev tydligen inte av. shocker! istället får jag väl snart lägga mig till sängs i mina frenetiskt nytvättade lakan, med mitt nytvättade täcke (ännu fuktigt), på min nytvättade bäddmadrass, med hydrokortisonsalva på mina äckelbett som jag fortfarande stark misstänker kommer från sluskdjur i Savannah. sluskdjur från savannah har tagit sig till mina lakan och sedan förtärt mina ben som vore det en festmåltid. usch. jag googlade en uppfinning som dödar sänglöss för endast 3000 kronor. som ett stort solarium för säng och lakan. jag valde av ekonomiska och tidspressade själ att vända mig till mina goda vänner torktumlaren och frysskåpet. tack mamma för vacuumpåsarna. kuddar ryms så mycket bättre i frysen utan luft.
jag ska ta en dusch, bli kvitt min paranoida klåda, och göra festen för sluskdjur på min kropp till ett tragiskt titanic.

[f] die hard creeps.

bites

I know what it is. I've seen it before. I know how it feels. They bite you in your sleep and you wake up with blisters.

[f] damn

maja.

det verkar som att det röks på ute vid paviljongen av lukten att döma. mitt på blanka dagen. med det är ju också clayton state vi snackar om. alla coola verkar hänga där. tillsammans. ingen hemlis. bara lite enkelt röka.

min gode vän är rädd för västerlänsk mat. han ska bo här under hela collegeperioden.

Jag har en god vän från Nigeria som tycker matsalen alltid serverar de mest konstiga maträtter, och jag brukar reta honom för hans näringsfattiga tallrikar bestående av enbart pommes frites och muffins. Han är en ung, smal kille av det kräsna slaget och tycker alla matkombinationer jag gör är konstiga. Häromdagen fick vi honom att prova granola (crunchy müsli), och han hällde genast på två påsar socker. Han sa sedan att han förstod varför jag gillade den sortens müsli. Den innehåller ju nötter, frukt och ser liksom lite nyttig ut. (Den innehåller ungefär tre mandlar och russin..). När jag en gång lade banan, jordgubbssylt och vispgrädde på en våffla tittade han med stora ögon på mig och sa "Freja, du äter nog den konstigaste maten jag någonsin sett" (själv håller han sig enbart till sirap på våffla. När jag erbjöd honom att smaka min våffeltårta tackade han nej och sa att han inte vågade, för att han är rädd att han inte kommer tycka om det. Jag tror han saknar sin mammas nigerianska matlagning väldigt mycket.
Vi har i alla fall roligt åt honom. Gårdagens kommentar var genialisk. "I ain't never eating some of that funky stuff, lasagna or what you call it!"

[f] funky food


hemma åter.

Efter vad som känns som en månad är jag tillbaka på campus (det har gått en månad sedan jag var här sist, med undantag för halvdagsvisiter lite emellanåt). Jag är trött och nöjd. Det var familjebesök, det var Savannah, det var Atlanta, New Orleans (Mardi Gras), det var Pensacola, det var Pelham, det var Macon, det var Savannah igen (St. Patrick's Day), det var Atlanta och nu är det dorm room.
Det har blivit ett himla åkande och ett himla umgängandes med samma människor (numera syftad på som Familjen), och det har varit himla tillfredställande. I dagarna har det njutits av 30 graders värme nere vid kusten, en snabb vända till Tybee Islands långa folkfyllda stränder och ett evigt omkringvandrande i dessa diskoflipflopskor (nominerade till förra årets bästa inköp).

Frida, Ebba och jag lämnade Andrew och Alex på Georgia State University tidigt imorse för att slippa ännu en parkeringsböter (vi känner till smärtan alltför väl), och vi begav oss till Ikea för en närande frukostmåltid och inköp av diskborstar, västerbottenost och senapssill. Det hanns även med att tappa bort kameror och mobiltelefoner, men slutet gott allting gott. Vi lämnade nöjda.
Frida och jag passade även på att "leva livet" och köra på smågator vi aldrig sett förut. Det var galet. Vi kom rätt.

I eftermiddag bör jag ägna mig åt följande:
emailing (alltid relativt produktivt och tillfredställande, 4 solar)
tvättning av kläder badrum och sovrum (lagom tillfredställande, 2 solar)
läsning av engelsk skönlitteratur (kan räknas till relaxing 4 solar)
studerande av trigonometri (hade gärna undvikits med gör mig smart, 3 solar)
skype-samtalande (max underhållningsnivå, 5 solar)
fysisk aktivitet (länge sen sist, spänningfylld nystart, 5 solar)
städning och iundanplockning av prylar (100% trist, endast 1 sol)

I väntan på bättre tider ska jag ta tag i lägsta solrankade projekt först, för att finna någon slags själslig ro. Den som jag haft i flera veckor men som liksom inte tycker om att hålla sig på campus ibland.

[f] Eder Tillgiven


att tillbringa tid med frida

"jag kan bara int' få nog av na"

Frida Lönnberg och jag är ett bra team. Vi sitter just nu på ett fik i Macons innerstad med gratis bredband, gratis latte, och en i övrigt gratis dag. Vi ska knåpa på våra GRSP-yearbook-inlägg som måste vara klara till söndag, och eftersom resten av veckan bjuder på en och annan festivitet kommer det inte finnas mycket tid till att skriva klart inlägget efter ikväll.
Frida tog sig till Clayton State i gårdagkvällens kvällssol och spenderade natten i mitt spatiösa rum efter att vi haft hela 30 timmars avhållsamhet från varandra. Nu väntar en härlig helvecka med Frida igen, och mitt hjärta är glad.

Planen var: jag tar mig till Macon imorgon onsdag för att sedan åka med i
volvon Svante till St Paddy's day i Savannah.
Planen blev: jag gjorde ett lagom lyckat matematikprov i skolan i måndagskväll, hade Frida på besök över natten, kom sedan på den spontana idén att följa med ner till Macon redan idag tisdag, för att se Wesleyan College by day och allmänt chilla fram tills onsdag då Rotary à la Macon står på agendan tillika en roadtrip ner till Savannah, i samma format (nästan) som den roadtrip vi hade ner til Louisiana förra veckan. Ett bra crew helt enkelt. På lördag vankas det sedan en tur till Atlanta för umgänge/turistutsikt. Planerad hemkomst söndag. En bra vecka helt enkelt. En bra vår helt enkelt.

Kaffet som säljs på det här fiket smakar trippelmörkrost, och jag oroar mig lite för att jag blivit alltför amerikaniserad kaffemässigt.

[f] ikväll ska det köpas gröna St Patrick's Day kläder

and there was spring break in america

During Spring Break I had the fantastic opportunity to go down to Louisiana with some of my favourite friends, to see the real deal New Orleans Mardi Gras. We had a blast. On friday March 4, I left my parents at the airport, met up with Frida and picked up her lovely friend Charlotte Nilsson. We went downtown ATL to join the Georgia State people for some social lovin' times, with half a Bright Eyes concert, dinner at Ted's bison burger place and some socializing. We woke up on the saturday, ready to leave for Macon, to find our car busted at the parking lot for not paying its parking ticket fully. bad car!



After som great 75 bucks, we hit the road for Macon, spent the night woth lovely Steve and Laura Bell, and hit the roads once again on sunday. Mission: Mardi Gras.
It was amazing. After heavy traffic to get into town (we're talking two hours to move a kilometer downtown New Orleans), we found our sweet hotel, checked all our six bodies in to the spacious (not) double bed room, and got ready for an allnighter on Bourbon street. That's where the magic happens. Obvious theme for the night: puch through crowds, stick together. And still we had so much fun. Luckily, the genious and forever legend and lad Alexander Doogle Duthie had some serious Scottish whiskey tasting knowledge that made us many friends at the Top One Bourbon Street pub Hermes. Free black pepper popcorn - Proper lad!

charlotte nilsson and freja fornander, mardi gras beads

The following days in New Orleans offered a great Lundi Gras festival on the River walk, some serious battle of beads at night and the greatest pizza ever tasted. We also managed to meet up with the other GRSP's, have beignets at the Cafe du Monde, see some crazy dressed up people, see the carnival parades, and make friends with students from Florida and Australia (mates!).

ON WEDNESDAY IT WAS TIME FOR GOODBYE.
 off to Pensacola for the night

and thursday was GRSP PELHAM WEEKEND!!!

foto: Sara Rywe

We had a great time thanks to "Pelham-Larry" Frosteg, who had arranged an amazing time for us all. We got to visit a hight school, a state prison and an alligator farm. We had the whole saturday out in the sun with freetime to play whatever ball sports you wanted or canoe in the lake. We spent the evenings partying at the countryclub, and the saturday night doing an entertaining show à la GRSP.

fantastic Quentin Rossetto distributed our pretty GRSP-frat/sorority-t-shirts, and it is now official

[f] GRSP rocks!

the mardi gras crew 2011.
Mardi Gras Crew 2011:
Charlotte Nilsson, Alex Duthie, Frida Lönnberg, Freja Fornander, Andrew Carnaghan, Sara Rywe




svennefamilj på besök

mammis pappis och claris kom på besök i den galna södern. det vankades baptistkyrkebesök och landsbygsbeskådande, och en och annan shoppingvända. första veckan höll vi oss pretty much i krokarna kring McDonough med min värdfamilj Curry, och när vi tyvärr lämnat Clara på flygplatsen på fredagen efter en vecka, begav vi oss ner till Savannah för lite sant turistande. husen i savannah är granna som få, och inn:et vi bodde på visade sig vara helt okej - trots ett skrämmande första intryck. i savannah besökte far en sann barberarepå sin födelsedag, vi åt god mat på restauranger och hängde på starbucks en hel del för att få i oss det svenska behovet av koffein.

här följer lite bilder från galenskaperna:

familjen ankommer till atlantas flygplats

clara FORNANDER in McDonough

visiting Clayton State University
pappa klipper sig i savannah på äkta barberarsalong

under veckan besökte vi även henry medical center (sjukhus) för att "kolla hru de har det där", en white baptist church bluegrass festival och annat smått o gott.

[f] over and out. good times.