enjoying new york city

at this very moment i am back from a comedy club, and now relaxing in front of the TV watching David Letterman showm which is recorded in this exact building, just around the corner. it's a strange feeling. we're gonna try and get tickets tomorrow morning. today we bought tickets for west side story on saturday. balcony seats for 56 dollars.cheapest we could get. broadway's expensive.

sara, frida and I have been walking around in chinatown, little italy, soho and around times square. our plans for new years are hopefully getting sorted. i'm excited.

[f] go NYC

christmas and paintball

Idag har vi spelat Paintball ute i skogarna. Min familj och morbror Matthews familj har en massa paintballgevär, och tio kusiner och vi "vuxna" klädde på oss sju lager kläder och kämpade mot kylan hemma hos Matthew, ute på deras fält.
Det var kul, jag var inte alltför dålig för att vara nybörjare, och jag blev tackolov inte träffad på  kroppen (slap därav känna den omtalade smärtan). Michaela träffade mig på ansiktsmasken med orange färg. Förutom den svinkalla temperaturen var det jätteroligt.
Vädret  är bitande vintrigt. Det började snöa på juldagskvällen. Atlanta har inte haft en vit jul på 100 år, sägs det - så det är en stor händelse. Imorse gick de inte till kyrkan ens (som ligger två tre minuters bilväg bort), och det var max tre millimeter snö.

Juldagen var mycket lyckad och jag har fått fina julklappar jag också. Det var kul att spendera en jul American style, men julstrumpor och ingen live-tomte, utan julklappsöppnande på juldagsmorgonen. Vi åt lunch hos farmor Charlotte  på julafton, och träffade alla kusiner hos mormor Sandra på juldagskvällen. Vi spelade sällskapsspel och pratade politik och tjaffsade och skojade, som alltid.

Imorgon ska jag packa inför NY. Jag är nästan redo för kallt väder. Håller på att förbereda mig mentalt, och ska packa tusen raggsockar, och varma kläder. Här ska det inte frysas. Förhoppningsvis kommer Nyårsafton firas inomhus någonstans. Det ska bli spännande!

God Annandag" - bilder kommer snart.

[f] Nicole: "Freja, you look like you're from the hood with that gun and the wierd clothes":)

jullovspotpurri

Jag är tillbaka i vintervardagen igen.
Det var toppen att åka till Florida och Bahamas. Vi åkte lagom till att missa snön i Georgia, och när vi nu kommit tillaka igen, har vädret varit helt fantastiskt även här.  Vi hade ingen-jacka-behövs-värme häromdagen, och strålande sol.

Nere i Florida bilades det en hel del. I Miami, tog vi buss eller promenerade, och mellan Bahamasöarna tog vi, såklart, båt. det var gött att åka på kryssning. Jag trivdes. Man gör inte så himla mycket, och ändå finns det saker att göra hela tiden. Lite som Stig-Helmer på sällskapsresa kände jag mig. Särskilt när man skulle härma en liten fjollig dansinstruktör och lekledare.

De senaste dagarna har jag hat jullov hemma hos Tim och Sabrina, som jobbat hela dagarna, så jag och Matilda har haft tjejmysdagar med shoppingturer, nagelsalongbesök, filmtittande, och idag Atlanta Ballet's Nutcracker på Fox Theatre downtown. Vi tog även en sväng inom Ikea imorse, där det var nästintill tomt på kunder.

Ikväll ska det bytas julklappar med Crawfords, och imorgon beger jag mig sedan till min andra värdfamilj för att fira riktig amerikansk jul.

trötta turister i limousine
Här åks det på guidad flertimmarstur genom Bahamas huvudstad Nassau, i limousine, och halva gänget somnar.

Simtur i Bahamasvattnet
Ett dopp i det något svala decembervattnet utanför Great Stirrup Bay, Bahamas

Glädjehopp på soliga South Beach, Miami.


[f] jag är en jävel på att köra bil

thursday december 8

When I arrived at Rotary today everybody said happy birthday to me. How did they know? I haven't told anyone. After a while I saw the HUGE birthday cake for me. "happy birthday Freja". :) Thanks! Still donät know who kept track of my birthday. It could be my hostmother Sabrina who's in contact with the catering woman from time to time, but I'm not sure.

Today's been a day of packing packing packing and thinking - and laundry.
I need to vacate the dorms tomorrow night, and won't come back until school starts again January 10th. I am going to need some clothes for warm weather in Florida and on the Bahamas cruise, and some really warm clothes for the freezing New York City over the New Years week. I'm excited! Will bring a crazy ass sized suit case for tomorrow night's gathering with the Crawfords, when we're going out to pre-celebrate my birthday, which is on friday.
I'm getting younger and younger. 23 this time. Feels great. I just realized it's my birthday a day ago, and now I can't stop thinking about it. I don't have any expectations like I did when I was younger. I will be simply very happy about being able to finally say I'm 23 and not 22. (Got used to saying 23 months ago, and thou shalt not lie, so it's a time of truth that awaits).

Today I mailed 15 christmas cards! (bought a bargain of 15 christmas cards on walmart). Christmas is gettign closer. I am going to a ballet teh 23rd with Matilda, and I'm hoping that will give me even more christmasspirit than now. It is cold here alright, but it doesn't feel quite as christmassy as in wintersweden. And I'm missing Lucia..

My nextdoor roommate is probably transferring from this school to somewhere else.
This will mean I might get a new roommate, or I will not, but will then have the bathroom on my own.

[f] tomorrow: breakfast in early hours with my American siblings :D


soundtrack 1 december 2010



[f] geni


i finaltagen

Jag är superdödshungrig, och insåg precis att jag bara ätit en halv frukost i hast idag, och nu är klockan snart kvällsmat. Jag har åstadkommit mycket idag, och är nästan i fas med studier och allt. (nästan nästan)
Imorse åkte jag med Gid Rowell (min Rotaryklubbpresident) till skolan från downtown ATL, tog en snabb treminutersfrukost i matsalen, och satte mig sedan med min käre vän Mario och agerade studiestöd inför vår sluttenta i Music Appreciation. Kl 10.45 gick jag glatt ut från salen med en stark känsla av A+ i slutbetyg och satte mig framför datorn för att stuva ihop en uppsats i dagens andra tentaämne University "meningslöskurs" Foundations. Sagt och gjort. Ska bara vänta till klockan 17 för att lämna in den. Och nu under eftermiddagen har jag stått med blyertspennen i skissarställning i konstsalen. Slutföra sistaarbetet i Drawing 1, check! Två finals återstår (desvärre de två större) på torsdag - sen är jag fri.

Helgen var fantastiskt trevlig. Den kan kort sammanfattas som: Auditionlördag, Ikea, läxläsning (i långsam takt) på University of West Georgia, och en väldans trevlig ranson umgänge med
Matilda, Sara, diverse roommates och slutligen en glad bunte GRSP-studenter på hockeymatch i ATL.

Thrashers (atl) vs Predators (Nashville), i en suite på sjunde våningen, inklusive tilltugg och dryck. Pluspoäng för att Thrashers vann med 3-2.
På kvällen stannade jag över på Georgia State University hos Christian och Andrew, och blev introducerad till chatroulette. Geniuppfinning. Kommer bli beroende inom kort. Världens bästa internetuppfinning chatroulette fastnar man med i timmar.

En liten glimt från helgen fås här i bild:

Matilda stickar framför TVn

At the Thrashers game dec 6 2010.
I den privata vip-sviten på matchen på Philips Arena i Atlanta.

human bowling
Human bowling i pausen mellan hockey perioderna.

GRSP-students 2010, from Sweden
Svenska glada GRSP's



Jag fick precis ett härligt opersonligt email om att ag måste utrymma lokalerna på skolan senast 24 timmar efter min sista tenta. Will do. Ska bara packa först..

[f] jullovet närmar sig, vilket är både lyckligt och ledsamt på samma gång.

sista helgen på terminen

Jag spenderade fredagen ensam och miserable med läxböckerna öppna (fast med kanske inte så väldigt mycket aktivt studerande). Så på kvällen efter maten stack jag över till Tony, drog med honom till Kroger och köpte vin, 3 för 70 kr, och cashew plus zoo-smakande mandlar (ej att rekommendera).
Sedan kom Sara Rywe (
blogg), och kvällen spenderades med en rysande spännande Scrabblematch.

På lördagen var det Atlantadags. Eller - det var dags att bli upptäckt. Jag kunde redan se mig själv i privat-jet till och från Hollywood. Vi skulle på acting-audition på en talangskola inför högt uppsatta talangscouter. Jag blev inte upptäckt (tyvärr) men det var en intressant upplevelse och bra övning. Jag fick inte ens skådespela upp min reklamsnutt. Det blev att jag sjöng istället, vilket jag inte var där för och det hela var ganska absurt. Plus att det nog egentligen hade slutat med att de vill att man ska betala 40 000 för ett års talangkurs på deras fancy skola.

Det blev en eftermiddag i svenskt tecken. Sara och jag körde och hämtade upp Andrew Carnaghan (blogg) och tog med honom på helsvensk upplevelse på IKEA. Köttbullar med lingon, almond-daim-tårta och marabouchoklad; Toppen utflykt. Och bra julklappsinköp till amerikanska värdfamiljer.

Sen spontanföljde jag med till Carrollton (university of west georgia där Sara och Matilda bor), och njöt av scrambled eggs framför on demand-tvn hemma hos Saras värdmamma. Imorse käkade vi frulle (frukost hela dagen) på Cracker Barrell med andra Rotaryvärdfamiljer. Det har blivit en rotaryintensiv helg, fastän den varit hellugn.

Nu sitter Sara och pluggar halvt frenetiskt, själv borde jag plugga lite jag också. Matilda är på gymmet. Hon och jag var precis på fyndshoppingrunda i byn (typ Walmart, Target och andra stormarknader). Känns bra att jag redan löst de flesta julklappsdilemmana på IKEA (så att man kan ägna sig helt åt sig själv menar jag).

Det vankas Bahamas ruskigt snart. Borde tvätta så fort jag kommer hem till campus på tisdag. Sen är det ju slutprovsdags, och födelsedagsmiddagsdags och vips är det fredagen den 10 december och då bär det av i tidiga morgontimman mot sydligade breddgrader.

Ska bli fett att gå på NHL-match imorgonkväll. Dessutom är det i en vip-box. Och gratis biljett tack vare Christan Chalk (blogg).



Freja Fornander och Sara Rywe
Jag och Sara Rywe
Scrabble with Ike and Tony (+ Sara)
Ike, jag och Tony - scrabble!
endast vokaler..
Endast vokaler
Jag, Andrew och Sara i IKEA-fas
Jag, Andrew och Sara glada i bilen efter ikea.
[f] idag snöade det!

semester has almost ended

No more classes this semester. Is being celebrated with Salem's astronaut:



[f] relief is such a good feeling.


inner circle



[f] genious

"general"

What does "general" mean, in this matter?
My schools automatic alert system speakers just said there's a general bomb threat at campus right now. And that all students are allowed to leave campus only through the main gates. I just got back in through the main gates. Traffic was mad. Some roads are blocked and the school's public safety finaly has something to do. (picture proof below)
I'm gonna over to Tony, who lives just outside of the campus gates. And I'll later be blogging about thanksgiving and update with some pictures. Thanksgiving was awesome! Now it's only the final study rush left before next weeks finals.

[f] this is so exciting. gotta love america.

ps. mom: don't worry, everybody seems very calm about the whole thing. and there's plenty of buildings around, I'm sure I'm safe.

Rotary today was very interesting - about the Atlanta's hospice system.




.