löparrunda 6.3

sex komma tre kilometer, och fyrtiofem sekunder snabbare per tusen meter än förra rundan.
joggning kan vara kul, vara tråkigt, vara lätt, och vara jobbigt. idag var det visserligen inte på nästan tom mage, som i tisdags morse, men det var jävlarimej varmt och kvavt. men mikaela pushar.

hellweek har faktiskt inte varit jättehellig när jag tänker efter. kanske borde jag alltså träna fler pass och ha det jobbigare, eller bara njuta av den gradvis lättare smärtan. benen har ändå fått känna på träningsvärk, i tell you. kul som fan när amanda och mikaela båda gick som om de gjort i byxan.
nu har amanda åkt tillbaka till malmö :(  det var så mysigt att ha dig här!

idag måste jag städa. det blir nyinflyttning för johan här imorn, så it bettah be clean in his room, och dammsuget i hela huset.

[f] sallad sallad sallad.

hellweek, hell yeah

då var det dags att leva efter mikaelas orders. det är hellweek, och det ska bli mycket träning, nyttig mat, och uteslutande av alkohol, socker och skräp. syftet är att komma in i bättre vanor efter den ohälsosamma årstiden sommar, och första veckan är alltid värst, därav hellweek. amanda kommer ansluta på tisdag eftermiddag vilket ska bli astrevligt, och på onsdag har jag lyckats ragga med maria norrving på tennis. (som om jag kan spela tennis. det kommer bli ett jävla springande efter snedskjutna bollar i alla fall. men jag är redo!)

axeman fyllde 22 höstar iförrgår. grattiiiiis plutteplutteplutt.
rakel e hemma från poland och clara är back from the high mountains of Lel's årliga fjällvandring.

det vankas promenad/jogging nu. sen ett eftermiddagspass när mika e tillbaka från s munkarp - metropolen

[f] gympakläder konstant, så kommer man in i rätt stämning

fjällis

clara ska åka till saudi och vandra (ser det ut som). hon har fjällväskan på ryggen och en rosa, blommig särk från saudi-arabien. men hon ska till enafors och vandra med klassen (som alla tvåor varje pr får göra). det kommer bli tungt och jobbigt.

dagens blogginlägg: om att "cykla inom" willy's.

efter att ha lagat avhoppad cykelkedja vände sorgen kvickt till glädje, när jag kom på att jag skulle köpa godis på willys.
alla älskar willys, fattig som rik. i mitt fall idag - rik, tills jag kom fram till kassan och plötsligt insåg att det finns en sjuuukt stor risk för att mina pengar på kontot inte räcker till. (godishandlingen övergick på cirka en sekund till årets storhandling, med bland annat ett litet överraskningsförråd till micke och mika som kommer hem från öland imorgon, och  inte har någon mat alls).  man måste vara kylig - håll huvudet kallt, Freja, det kan gå - så jag visade ingen nervositet för kassörskan. det gick igenom. 500kronor fattigare, men officiellt en av de rika som handlat på willys idag - i tell you :). monsterkassar. problem; monsterkassar på inte-monstercykel? jag raggade upp en kille i ingången till willys som fick hjälpa mig putta kundvagnen bort till cykelstället. i gengäld fick han ta min kundvagn (inkl betala mig femman som låg i..helloo, man e väl inte gratis liksom). killen lämnade mig med ett " ha det fint - lycka till..." (gillar jag killen? svårt att utvisa).
cirka...25 meter.  sen var ena kassen sönder. uppraggning nr två: powerwalkande seniorpar. hålla cykel lasta om. sen en jääävligt dryg promenad hem, i slow-motion, med syra i armarna av snevikten.

men jag ska i alla fall gotta mig med mitt godis. (som jag höll på att glömma köpa, dear lord). sen se på film på tv, och bara ignorera att det är fetefestival i malmö, att det är sista dagen på sommarkortet, att det är sällskapstvångslördag, och att det är sol utomhus.
ensamhet ska det va! (eller helst inte, men vem till komma hit? ingen.)

[f] tortellini.

igår åt jag svarta vinbär i massor hemma hos mammi och papi i oaktown. smaskens.

nu har jag skaffat mig en vattenpipa på möllan. helt spontant oplanerat oväntat. men blev så ivrig att få till fralles nya crib att jag inte kunde hejda mig. dessutom hade jag kusin ester med mig som guide och smakråd i djungeln av varianter. till förmånligt pris fick jag en egen kombinerad helt galen variant med vacker glasbotten med gammeldags metallutsmyckning, neongrön slang, och koppartopp. min arab var dessutom mycket demonstrativ och prutvillig. jag är inte helt lätt att ha att göra med.

på bussen hem till lund från malmö, dit syftet i huvudsak varit att fika med moster och ester, passeras sonyericsson-hållplatsen och på kliver flertalet snubbar. en av dessa inte särskilt gammal, inte särskilt snygg, inte av särsklt intresse för mig alls. och såklart hälsar han på mig med ett "coolt" tjena tjena. - eh, va? känner jag dig? (han tittade ju på mig som om vi skulle typ giftas imorn. men han hade tagit fel person, apparently. thank god att han i alla fall hade en viss person i åtanke.

golvet i källaren är lagt och jävligt fint. mycket finare än ikeas demonstrationsbild på nätet visade.
nice work, mickepicke och alla di andr.e

[f] sallad quinoa.

20.39 sunday afternoon

det funderas starkt över att gå till sängs nu. 
alternativet hade i och för sig kunnat vara en joggingtur nu när solen inte steker längre (och när gårkvällen bjöd på inmundigande i tomma kaloriers tecken), men min trötta kropp måste nog vila. söndag idag, så trots allt inte tvång att "ta tag i livet" förrän imorgon.

det var i s munkarp det hände! vi är alla nöjda med gårdagens fest, lite smärre olyckor till trots, och det var mycket folk och fint väder. precis som det ska vara när s munkarp visar upp sin bästa sida. kul med många vänner, gamla vänner, nya vänner, långväga vänner och kortväga vänner. och brännboll (med sanslöst knasiga regler - dock).
eftersom sängplatserna var färre än antal övernattande, spenderade jag mina många timmar av djup ostörd sömn på en 7mm tjock stolsdyna på golvet i mikaelas gamla rum. men jag hänger inte läpp. kommande natt bland bäddmadrasser, täcken och krussidullkuddar kommar bli desto bättre.

så här ligger det till: must-do's i veckan:
skicka in viktiga papper och ansökningar
öppna matemafuckingtikboken
måla/dona/fortsätta det spännande inredningsprojektet fralles crib
träffa leonie
kolla upp det där som kallas malmöfestivalen
åka upp sommarkortet - landskronapicknick någon?
stånka i källaren med mickemika duo.
ringa halle och önska lycka till med början på framtid:fas 1.2
hang-outa med schyssta folk.
skaffa vattenpipa (i crib-syfte)

[f] även must-do: återuppta kontakten med, sedan flera dagar tillbaka. sågottsom unreachable family

i södra sverige regnar det, och jag ägnade gårdagen på jobbet åt att preppa solprodukter.

om jag bara kunde flytande franska..
jag vill till paris (igen). och till barca, och till alla andra coola ställen i världen!
såg en polares parisbilder på facebook, och fick längtan på direkten.

snart kommer halle till lund. men tåget hade (halles ord) ett jättesignalfel, så det är försenat, och jag drygar därmed ut tiden på bibblan.

den som fixar så att nästa gossip girl avsnitt funkar (på watchxonline.com) blir veckans vinnare! lätt.
störigt som fan att efter 17 avsnitt  inte kunna titta vidare.
blir kanske till att börja glutta annan serie istället annars..

[f] kaffe och kaka ska det bli.