vin, vatten, vin, vatten - och musik såklart

efter dagens frukostfilm hann vi ut i lördagsvimlet på stan precis i lagom tid för att hinna gå en sväng innan skymning.
men en hälften så lång dag än vanligt gör inte dygnet kortare! det ger egentligen bara fler möjligheter. natten är ung. den har just börjat. och i Aix kan vad som helst hända.
dagens stora äventyr var att köpa havregryn på Monoprix - en butik som i folkmun är lika med brat-ica. dyrare, chicare, mitt i centrum. men det är en så sanslöst kass butik. man köar, köar, köar. väl framme - "tyvärr, denna kassan är inte öppen längre". fine, sånt händer, men eftersom alla tjugo efter oss i kön hört samma sak och snabbt skyndat sig till grannkassan blir jag och emelie sist i kön. igen.

provsvaren från gårdagens vnprovning är nedan på bild.
det var fantastiskt trevligt. jag, emelie, och fem olika billighetsviner i vackra flaskor. de överblivna 4,5 litrarna kanske kan bli vinäger eller glögg eller nått. eventuellt vinsås till maten i två veckor.
det blev inget av scat club, för vi bjöd in Lillebror istället och hade så übertrevligt att det inte fanns varken ork, tid eller lust för kalla natten. rumpskak siktas det istället på ikväll - men vi får se om även denna kväll slutar lika trevligt som igår -inget är ju så bra som hemma.


sammanställning; vin, samtalsämnen, musik


sniffa sniffa


dofta dofta


mycket seriösa provsvar av seriös vinprovare

[f] fralle och halle - i alla lägen.

och lite Love Actually då och då

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback