trettonde lussember nollåtta

det är luciadagen, och fransmännen är sorgset omedvetna. på cours mirabeau såg vi två tjejer med glitter i håret, som säkert var svenskor, och sorgligt nog passade de inte alls in i julstämningen som annars råder över hela stan. bäst gillar jag att öppna förnstren och hela dagen, varje dag i veckan höra julmusik av något slag. flertalet gånger har jag förvånats över kvalitén på livekörsången som gnolas in i vår lägenhet, men inser varje gång att det - som alltid - är musiken från häst-rodeo-karusellen nere på mirran. en och annan gång har det faktist varit en liten trubadurnisse med dragspelsackompangemang som suttit med mic och givit julefröjd, men publikhavet är minimalt, tyvärr.

denna lucialördag har det ägnats en hel del tid åt franska boutiquer och julklappsinhandlilng. en och annan riktigt bra tillochmed. staden har varit knökad med chica shoppingfransyskor, men inte störande, sådär som en orolig själ skulle säga. mest mysknökad. emelie gick lös på überfranska väskor, pälsgrejer mm, medan jag själv troget införskaffade klappar åt släkt och vänner. dessutom har jag varit på ett mongo humör hela dagen och pratat som en sexårig, irriterad kristianstadsflicka. i love it. och emelie är mitt kära offer bland nedlåtande mobbingrepliker och gissa-bajset-leken (nu tänker kanske en del av er på Ola från myror i brallan, och det är felassocierat, tyvärr).
tillvägagångssätt; gissa-bajset-leken:
fralle: kan vi inte leka gissa-bajset?
halle: okej
fralle: fråga vad klockan e då
halle: vad e klockan?
fralle: fem över halv bajs. gissa bajset!
halle: fyra
fralle: rätt
(halle gissar alltid på rätt bajs)

för att fira vår lätt försvagade ekonomi blir det sushi ikväll. köpesushi alltså. och film med angelina jolies nuna i focus.
igår åt vi ute med jessica på fantaaaastiskt dyr fransk restaurang med mat och vin som chockerade oss i bra kvalité! tur för oss att vi bjussades på den notan - annars hade sushi inte kommit på fråga under de kommande tre åren igen.
sen ska vi passa på att leka lite med Ghassane, eftersom han drar hem till Casablanca redan på tisdag. jag som är rätt van vid att mötas/skiljas, tycker til trots att det är lite enerverande att inte veta om man kommer träffa någon igen, eller om man ses för sista gången vid ett farväl. vi får väl se. aix står ju kvar . thank god.

[f] då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus, sankta Lucia, sankta Lucia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback