mod

Då var man alltså, med fräsch fruktsallad i magen, hemma i Oaktown efter en dag i Furuboda. Mamsen och jag tog bilen imorse ner genom Skånes östra slätter, parkerade på Föreningen Furubodas stooora parkering, gick in till biblioteket på folkhögskolan och inväntade upprop. I samma rum satt max åtta andra (man tänker i det läget en kortis: what the fuck of Holy Moses! Not more people?). Först presenterar ett glatt ansikte sig som Mathias, sedan kollar jag mig omkring, funderar över om jag borde vara nervös, om jag kan texten och om jag överhuvudtaget kan få fram nån vidare vacker sångton efter helgens sångbravader (och gårkvällens intensiva övande). Bakom mig uppfattar jag strax ett lite skämtsamt harklande, jag vänder mig om och ser en annan lärare, som förmodligen försökt få möjligheten att socialisera sig ett tag, och han presenterar sig (mycket mycket bekant) som Mathias - Déjà vù!!. (Heter alla Mathias?? Tydligen!) Inne i biblioteket visar sig även Laercio. (Kändes över förväntan att se ett bekant ansikte.)

Ett schema sattes upp för allas sång/antagningstider och jag och mamma hann däremellan fika. Insjungningen gick väl inte tjoflöjt åt pipsvängen, juryn såg helharmonisk ut på ett mycket...diplomatiskt vis, och jag fick tillfrågat några korta frågor. Lite paus, och sen gehörsprov. Und Mittagessen mit pröjsande Mutti. En strandpromenad, kort toabesök, snabbvisit inom Åhus Skoaffär, sen till polska snickare (inte svartjobbare obs obs) för lite svår kommunicering, och sen hem nach Hause.

Ah, jag har varit sååå duktig idag. hade liite ångest imorse, men nu när allt är över finns det liksom inget man kan göra till eller från. Mitt intryck var i alla fall över lag mycket gott, så jag tänker mig att det skulle vara trevligt att sjunga där ett år. Jag gaddade ihop mig med en annan jämnårig sökande tjej från Linköping. Det gjorde att det liksom blev lite lättare att smälta hela situationen. Och så fantastiskt med trevligt umgänge!

Dagens 'Lustigt': - "Jag vill ha en veranda!" (Laercio Wendel ang om han helst bor i liten friggerbod eller, som nu, i korridorsrum)
Dagens 'Lusigt' 2: - "Hej! Mathias",  [...] " Hej! Mathias"

[f] om inte annat får det bli Down Under...     (Usch, tänk om de verkligen tyckte att jag sög)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback